Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαρδελοσαλάτα με κρεμμυδάκια και άνηθο

Σαρδελοσαλάτα με κρεμμυδάκια και άνηθο
 clock 05:48 | 07/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 2/3 φλιτζανιού παστές σαρδέλες ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια 
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1-2 πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες με το πιρούνι
  • 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο

  • Βάλτε στο μπλέντερ τις σαρδέλες, τα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και το ξύδι και χτυπήστε τα έως ότου γίνουν ένας λείος πολτός.
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε μια λιωμένη πατάτα.ο
  • Προσθέστε τον πολτό σαρδέλας, 3 κουταλιές σούπας λεμόνι και το ελαιόλαδο, λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου έχετε ένα ομοιογενή πουρέ.
  • Δοκιμάστε και αν είναι πολύ πικάντικη η σαρδελοσαλάτα προσθέστε κι άλλη λιωμένη πατάτα ή περισσότερο λεμόνι.
  • Αφήστε τη σαρδελοσαλάτα να μείνει στο ψυγείο 3-4 ώρες ή μια νύχτα σκεπασμένη.
  • Προτού την σερβίρετε ανακατώστε την με ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Σερβίρετε μαζί με φρέσκο ψωμί και ωμά λαχανικά.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis