Υλικά
- 2/3 φλιτζανιού παστές σαρδέλες ψιλοκομμένες
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
- 1-2 πατάτες βρασμένες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες με το πιρούνι
- 3-4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- Βάλτε στο μπλέντερ τις σαρδέλες, τα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα και το ξύδι και χτυπήστε τα έως ότου γίνουν ένας λείος πολτός.
- Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε μια λιωμένη πατάτα.ο
- Προσθέστε τον πολτό σαρδέλας, 3 κουταλιές σούπας λεμόνι και το ελαιόλαδο, λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου έχετε ένα ομοιογενή πουρέ.
- Δοκιμάστε και αν είναι πολύ πικάντικη η σαρδελοσαλάτα προσθέστε κι άλλη λιωμένη πατάτα ή περισσότερο λεμόνι.
- Αφήστε τη σαρδελοσαλάτα να μείνει στο ψυγείο 3-4 ώρες ή μια νύχτα σκεπασμένη.
- Προτού την σερβίρετε ανακατώστε την με ψιλοκομμένο άνηθο.
- Σερβίρετε μαζί με φρέσκο ψωμί και ωμά λαχανικά.