Υλικά
- 500 γρ. λευκή σοκολάτα
- 1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 5 φύλλα ζελατίνας
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 4 κ.σ. μέλι
Για τη σάλτσα μελιού:
- 1 φλιτζάνι μέλι
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή μαντζουράνα
Για τα τραγανά μπισκότα:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 ασπράδια
- 100 γρ. βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 4 κ.σ. σουσάμι
Για τη μους:
- Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και τη βάζετε σε μπεν μαρί με το γάλα και το μέλι.
- Αφήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
- Παράλληλα, μουσκεύετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν, τις στραγγίζετε και τις ανακατεύετε με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύετε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
- Αδειάζετε το μείγμα σοκολάτας σε ποτήρια, μπολ ή τσέρκια ζαχαροπλαστικής. Επειδή το μείγμα είναι αρκετά ρευστό, για να μη χυθεί από τα τσέρκια, καλύψτε τη βάση τους με αλουμινόχαρτο ή με μεμβράνη τροφίμων.
- Αφήνετε τη μους στο ψυγείο 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
Για τα τραγανά μπισκότα:
- Ανακατεύετε το βούτυρο με την άχνη, το αλεύρι και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα με βελούδινη υφή.
- Στρώνετε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητική λαδόκολλα, ρίχνετε μία κουταλιά από το μείγμα και απλώνετε με τη ράχη του κουταλιού σε πολύ λεπτή στρώση.
- Σχηματίζετε λωρίδες με πλάτος όσο και το ύψος του γλυκού.
- Πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Όσο είναι ζεστό, το βγάζετε προσεκτικά με μία σπάτουλα και το τυλίγετε γύρω από ένα ποτήρι ή το τσέρκι της μους.
- Ύστερα από 1-2 λεπτά και αφού κρυώσει, σταθεροποιείται.
Για τη σάλτσα μελιού:
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το μέλι με το ξύσμα και το θυμάρι ή τη μαντζουράνα και κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας πριν πάρει βράση.
Για να σερβίρετε το γλυκό, ξεφορμάρετε τις μους, βάζετε προσεκτικά από πάνω το τραγανό μπισκότο και περιχύνετε με τη σάλτσα μελιού.