Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Τι θα φάμε σήμερα; Σουτζουκάκια με κοφτό μακαρονάκι

σουτζουκάκια, μαγειρική, φαγητό
 clock 00:20 | 14/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Τα υλικά

Για τα σουτζουκάκια:

800 γρ μοσχαρίσιο κιμάς
4 σκελίδες σκόρδο
2 αυγά
1 κσ κύμινο
1/2 κγ κανέλα
30 ml ελαιόλαδο
5 φέτες ξερό ψωμί μουλιασμένες σε κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα:
4 τριμμένες ντομάτες
100 ml κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κγ ζάχαρη
30 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
πιπέρι

Το μυστικό
Πριν φτιάξουμε τα σουτζουκάκια, φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα και τα βάζουμε μέσα εκεί για να τα ψήσουμε.

Η διαδικασία

Για τη σάλτσα
Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι βάζουμε τριμμένη φρέσκια ντομάτα, λίγο πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, λίγη δάφνη και το κόκκινο κρασί.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να γίνει σιγά σιγά.

Για τα σουτζουκάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, ρίχνουμε το τριμμένο ψωμί, λίγο σκόρδο, την κανέλα, το κύμινο, το αυγό, τον μαϊντανό, το αλάτι, λίγο λάδι και «ζυμώνουμε» με το χέρι.

Μόλις πάνε παντού τα υλικά, πλάθουμε το σουτζουκάκι και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα για να ψηθούν.

Τα σουτζουκάκια θέλουμε περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να είναι έτοιμα.

Την ίδια ώρα βράζουμε και το κοφτό μακαρονάκι.

Μόλις είναι έτοιμο και ένα λεπτό προτού ψηθούν τα σουτζουκάκια τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι για να πάρουν γεύση και σάλτσα.

Πηγή: vita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αθηνά Οικονομάκου – Bruno Cerella: Γάμος τον Ιούνιο;

Παιχνίδια Εκδίκησης: Τι ετοιμάζει η Μάγια;

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis