Skip to main content
ΣΠΙΤΙ

Το γλυκό της ημέρας: Tiramisu brownies

τιραμισού, γλυκό, καφές
 clock 00:45 | 23/05/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Τα υλικά

Για το brownie

250 γρ ζάχαρη

70 γρ καστανή ζάχαρη

150 γρ βούτυρο

150 ml γάλα

2 κσ στιγμιαίο καφέ

220 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

210 γρ αλεύρι

80 γρ κακάο

Για την κρέμα

250 γρ τυρί μασκαρπόνε

150 γρ κρέμα γάλακτος

80 γρ ζάχαρη άχνη

1 κάψουλα βανίλιας

Για το σιρόπι

300 ml νερό

80 γρ ζάχαρη

2 κσ στιγμιαίο καφέ

10-12 τμχ. σαβουαγιάρ

κακάο για το κοσκίνισμα

Η διαδικασία

Πρώτα φτιάχνουμε το brownie. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το γάλα για να ζεσταθούν, προσθέτουμε στη συνέχεια τη ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον καφέ και τον κακάο.

Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε και τη σοκολάτα μέσα αφού πρώτα βγάλουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για να μην την κάψουμε.

Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, ώστε να ολοκληρώσουμε το μείγμα του brownie.

Παράλληλα ξεκινάμε να φτιάχνουμε και το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη για να ζεσταθούν. Μετά ρίχνουμε τον καφέ, ανακατεύουμε και «βρέχουμε» τα  σαβουαγιάρ μας στο μείγμα.

Μετά ξεκινάμε την κρέμα. Σε ένα μπολ έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και μια βανίλια. Μόλις γίνει σαν συνταγή, προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μισό μείγμα για brownie και το απλώνουμε. Και μετά τοποθετούμε τα  σαβουαγιάρ. Μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Μόλις έχει ψηθεί, αφήνουμε το brownie να κρυώσει, ρίχνουμε την κρέμα από πάνω και πασπαλίζουμε λίγο καφέ.

Πηγή: vita.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το γλυκό της ημέρας: Cheesecake σοκολάτας με 3 υλικά!

Το γλυκό της ημέρας: Κέικ μήλου σε ταψί

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis