Πολιτικό Παρασκήνιο

Βαρουφάκης: Γιατί επέλεξα Μάγδα Φύσσα χωρίς να την ενημερώσω

Βαρουφακης.jpg

Στην ορθότητα της επιλογής του, να προτείνει την Μάγδα Φύσσα για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, επέμεινε με αναρτήσεις του στο Twitter ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Παρακολουθώ με συμπάθεια την προσπάθεια κάποιων να εστιάσουν στο αν η Μάγδα Φύσσα ήξερε ότι θα την προτείνω ή όχι ώστε να επισκιάσουν το γεγονός ότι το ΜέΡΑ25 αναδείκνυε την Μάγδα Φύσσα την ώρα που το κόμμα τους πρότεινε Παυλόπουλο, μέχρι να συρθεί στην επιλογή Μητσοτάκη», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μάλιστα αφήνει αιχμές για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφοντας: «με συγκίνηση αναδείξαμε τη Μάγδα Φύσσα ως το πρόσωπο που θα θέλαμε να δούμε ΠτΔ - την ώρα που άλλοι ολίσθαιναν από τον έναν συστημικό υποψήφιο στην άλλη. Μας τιμά ο θυμός και η αμηχανία τους. Το ΜέΡΑ25 εργάζεται για ένα μόνο σκοπό: Ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης Ακροδεξιάς».

«Επικεντρωνόμαστε στην ουσία. Ούτε στην προπαγάνδα ούτε στις συμφωνίες πίσω από την πλάτη σας. Απλά, είπαμε ότι το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα θα έπρεπε να είναι υποψήφια ΠτΔ. Κι εκείνη δήλωσε ότι την τιμήσαμε. Προχωράμε!», γράφει ο κύριος Βαρουφάκης.

Αρκετοί ήταν οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι από χθες επέκριναν την επιλογή του Γιάνη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 να απαντά:

«Καμία εμπλοκή σε κανένα πολιτικό παιχνίδι. Το αντίθετο. Καθαρή ανάδειξη του συμβόλου του αντιφασιστικού αγώνα στον καιρό των Μνημονίων ως το πρόσωπο που θα ήθελε το ΜέΡΑ25 να δει στην ΠτΔ. Μια ανάδειξη που η ίδια λέει ότι ήταν "εξαιρετικά τιμητική".».

«Η ουσία είναι ότι προτάθηκε ένα σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα κόντρα στα σύμβολα του συστήματος που εκκόλαψαν το αυγό του φιδιού. Επί πλέον: Από πότε μια πρόταση προσώπου για οποιοδήποτε αξίωμα, οποιαδήποτε τιμή, πρέπει να είναι προσυμφωνημένη; Ξανασκεφτείτε το...», απαντά σε άλλο χρήστη του Twitter o Γιάνης Βαρουφάκης. 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Σακελλαροπούλου: Στο ταμείο για τον κορωνοϊό ο μισός μισθός της

σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει βρεθεί η χώρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης, αποφάσισε για τους επόμενους δύο μήνες να καταθέσει το ήμισυ του μισθού της στον σχετικό ειδικό λογαριασμό.