Πολιτικό Παρασκήνιο

Στη... στροφή δεν έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Αποστολάκης

ευάγγελος αποστολάκης

Η επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τον θώκο της Προεδρίας της Δημοκρατίας φαίνεται ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη έκπληξη, απ’ ό,τι αρχικά εκτιμάτο.

Στο περιθώριο της τελετής παράδοσης - παραλαβής των ηνίων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, όπως αναφέρει το eniko.gr ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους είχε μια εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις. Εξέφρασε την ανησυχία του για την ολοένα  και κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, η οποία πλέον ξεφεύγει από το επίπεδο της ρητορείας σε επί του πρακτέου ενέργειες.

Πάντα πρόθυμος να απαντήσει, ο κ. Αποστολάκης δέχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο πολλές ερωτήσεις. Μια από αυτές είχε να κάνει και με την πληροφορία ότι το όνομά του έπαιζε δυνατά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Φτάσαμε πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά» ήταν τα λόγια του προς το δημοσιογραφικό πηγαδάκι.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ενδεχομένως στο πρόσωπό του έβλεπαν τον άνθρωπο που θα μπορούσε να αποτελέσει διακομματική επιλογή, τυγχάνοντας ευρείας αποδοχής από τα κόμματα του κοινοβουλίου. Η επιλογή του ταυτόχρονα θα έδινε και το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας απέναντι στην Τουρκία κυρίως με τις αναθεωρητικές της βλέψεις.

Τελικά, όπως εκτίμησε ο ίδιος, επικράτησαν διαφορετικά κριτήρια από τα παραπάνω, με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να προκρίνεται από τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Αποστολάκης είχε να πει μόνο καλά λόγια για την επιλογή της κας Σακελλαροπούλου, εντυπωσιάζοντας με τις γνώσεις του για την διαδρομή της στο δικαστικό Σώμα.

Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Στέλιος Πέτσας κουρεύεται … σπίτι του

Πέτσας κουρεμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τηρεί τα μέτρα ασφαλείας και μένει σπίτι, όπως προτρέπει και όλους τους πολίτες να κάνουν. 

Και επειδή τα κομμωτήρια παραμένουν κλειστά, ο κ. Πέτσας αφέθηκε στα χέρια της συζύγου του, η οποία και επιμελήθηκε το κούρεμά του εν μέσω καραντίνας.

Ο κ. Πέτσας ανέβασε το απαραίτητο story στον λογαριασμό του στο Instagram κι έγραψε:

«Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις, covid -19».

 το  story του κ.Πέτσα
το story του κ.Πέτσα

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Μαρτίου ο Στέλιος Πέτσας είχε ανακοινώσει ότι η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, αλλά ότι ο ίδιος έκανε τεστ και ήταν αρνητικό.