Πολιτικό Παρασκήνιο

Στέφανος Μάνος: Γιατί πρέπει οι υπουργοί να δικάζονται όπως οι απλοί πολίτες

manos.4.11.708.jpg

Υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 86 του συντάγματος τάσσεται ο Στέφανος Μάνος, τονίζοντας ότι αυτό «δηλητηριάζει» την πολιτική ζωή και υπονομεύει την πίστη του λαού στο δημοκρατικό πολίτευμα.

Στο μέλλον οι υπουργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη δικαιοσύνη όπως οι κοινοί πολίτες, υπογραμμίζει ο κ. Μάνος σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Χαρακτηρίζει άτολμη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του άρθρου 86 και παραθέτει το πώς θα πρέπει να διατυπωθεί το εν λόγω άρθρο, προκειμένου να ασκείται από την εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου ποινική δίωξη κατά μέλους της κυβέρνησης.
 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο φαρμακείο για το self test της κόρης του

Μητσοτάκης self test

Σε φαρμακείο στην περιοχή της Καλλιθέας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συνόδευσε την κόρη του, Δάφνη, προκειμένου να προμηθευτεί self test ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, τη Δευτέρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι η Δάφνη βρίσκεται στην Γ’ Λυκείου, έτσι προσήλθαν στο φαρμακείο για την προμήθεια του self-test.

«Ήρθαμε να πάρουμε το τεστ μας. Πώς πάνε μέχρι στιγμής οι παραδόσεις;», ρώτησε ο Πρωθυπουργός τον φαρμακοποιό για να απαντήσει πως «οι παραδόσεις επί του παρόντος σε εμάς είναι ομαλές. Η πλατφόρμα δουλεύει μία χαρά, είμαστε πάντα στο πλευρό του καθενός όποτε θέλει για διευκρινίσεις. Του τα εξηγούμε λεπτομερώς, για να έχει μία πρώτη άποψη. Από εκεί και πέρα του δίνουμε και τις οδηγίες και πάντα εδώ είμαστε, τα τηλέφωνά μας τα ξέρουν».

Ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του ανέφερε ότι: «θα πάμε έτσι τώρα αυτές τις δύο εβδομάδες και μετά θα επεκτείνεται. "Είμαστε από τις πρώτες χώρες που μπορέσαμε να δώσουμε self-test με αυτόν τον τρόπο, δωρεάν, ξεκινώντας από τους μαθητές και μετά με διάθεση σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Πιστεύω ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε δραστικά την πανδημία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσοχοΐδης: Ειδεχθές έγκλημα η δολοφονία Καραϊβάζ – Πολύ σύντομα θα βρούμε τους ενόχους

Βρετανία: Σταματούν όλα για 8 ημέρες, λόγω του πένθους της Ελισάβετ

Πέτσας: Πριν από το Πάσχα οι αποφάσεις για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων