Πολιτικό Παρασκήνιο

Ο Μουζάλας, η "παραίτηση" και η γκρίνια

Μουζάλας Ηρακλειο

Διαψεύδουν από το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής τις πληροφορίες κυκλοφόρησαν χθες περί παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα» δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητικές πηγές, ενώ με ανακοίνωσή του και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έδωσε τέλος στη φημολογία περί παραίτησης του υπουργού.
«Ο Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φραν Τίμερμανς», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έθεσε θέμα παραίτησής του από τη θέση του υπουργού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Γιάννης Μουζάλας δέχθηκε από την ομάδα των 53» κριτική αφενός διότι δεν συμφωνούν ιδεολογικά με τη συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό και αφετέρου γιατί η Ελλάδα τηρεί κατά γράμμα όσα προβλέπει η συμφωνία, τη στιγμή που πολλά κράτη της ΕΕ έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους.
Ο υπουργός απάντησε: «Άμα είναι, να παραιτηθώ!». Σύμφωνα με πηγές, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ μελών της πολιτικής συνεδρίασης του  ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού, για τη διαχείριση στο θέμα του προσφυγικού, και ίδιος δεν έμεινε αμίλητος. Φέρεται να είπε ότι ο ίδιος ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική - που έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση - και ότι αν δεν συμφωνούν, μπορούν να αλλάξουν υπουργό.

Η Αθήνα σκοπεύει να προτείνει τον κ. Μουζάλα προ ημερών για τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, θεωρώντας την υποψηφιότητα αυτή «υψηλού συμβολισμού».

 

Πολιτικό Παρασκήνιο

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας

τα σπορ παπουτσια της σακελλαροπουλου

Τα σπορ παπούτσια που φορούσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου φτάνοντας στην Ρόδο δεν άρεσαν στους Τούρκους που μην έχοντας τι άλλο να της προσάψουν τα έβαλαν με το ντύσιμό της. 

Η τουρκική Τζουμχουριέτ έγραψε ψευδώς ότι τα ελληνικά ΜΜΕ σχολίασαν αρνητικά την επιλογή της Προέδρου κάτι το οποίο δεν ισχύει.

 

Ειδήσεις σήμερα 

ΚΙΝΑΛ: Διαδικτυακή εκδήλωση για το ελληνικό #MeToo

Αρχ. Αμερικής: Ο Κ. Μητσοτάκης στηρίζει τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη

Επεισόδια στα πλατεία της Νέας Σμύρνης: Τραυματίστηκε αστυνομικός – Οκτώ προσαγωγές