Πολιτικό Παρασκήνιο

Με τον 13χρονο ποιητή ο Κυριάκος Μητσοτάκης

13χρονος ποιητής - μητσοτάκης

Μια διαφορετική συνάντηση είχε o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη ο οποίος πέτυχε μια εξαιρετική διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό ποίησης: «Ήθελα πολύ να σε γνωρίσω. Μας έκανες περήφανους ως χώρα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο Δημοσθένης Δεσποτίδης απέσπασε στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence», με έδρα το Λονδίνο, με ένα «Ποίημα Έμπνευσης» στην κατηγορία Bonus Strand 75 «A fight for freedom» (ηλικίες 11-14 ετών), το πρώτο βραβείο έχοντας αφήσει πίσω του 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως ανέφερε στον Πρωθυπουργό ο 13χρονος, δεν κατάφερε να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο του λόγω των δυσκολιών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού και η παραλαβή έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο 13χρονος εξήγησε στον κ. Μητσοτάκη πώς ξεκίνησαν όλα, πριν από μερικά χρόνια: «Διάβαζα βιβλία και έκανα περιλήψεις. Έγραφα στιχάκια βάσει γεγονότων της ζωής μου, για φίλους, οικογένεια...», ανέφερε για να προσθέσει πως «κάποιες φορές αυτά είχαν ομοιοκαταληξία, άλλες όχι. Τα κρατούσα πάντα».

Πολιτική

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Αυτοπροστασία ή καραντίνα

Μητσοτάκης διαγγελμα

"Θα το πω ανοικτά. Ή αυτοπροστασία ή καραντίνα. Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης, είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε την πρώτη".

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων κατά το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες για τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό.