Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τσίπρας: Να μην ενθαρρύνουν οι σύμμαχοι μας την παραβατικότητα της Τουρκίας
τσίπρας
 clock 11:48 | 04/12/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Η προτεραιότητα που είχε ως πρωθυπουργός για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι, επιτεύχθηκε όχι μόνο με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, την επιστροφή στις διεθνείς αγορές χρήματος και την αποκατάσταση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας, αλλά και με την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα του 30ού ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Υπογράμμισε ότι «η νέα κυβέρνηση έχει το προνόμιο να ξεκινά από την καλύτερη δυνατή αφετηρία», όμως έχει «μία βασική υποχρέωση: να μην αντιστρέψει τη θετική πορεία, να μην αντιστρέψει τους όρους της δίκαιης ανάπτυξης που εμείς της κληροδοτήσαμε».

Σημείωσε ότι ο ρόλος της Ελλάδας ως κρίσιμη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη και δυναμική ευρωπαϊκή οικονομία-κόμβος ενέργειας, τεχνολογίας, μεταφορών, εμπορίου, πολιτισμού και τουρισμού, «δεν μπορεί να επιτευχτεί αν δεν είμαστε την ίδια στιγμή πυλώνας και εγγυητής ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή μας».

Από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι θέλει να είναι απολύτως σαφής: «Περιμένουμε από τους εταίρους μας και ειδικότερα από τις ΗΠΑ πολύ πιο ουσιαστικές καταδικαστικές δηλώσεις σε σχέση με τις τελευταίες, ανυπόστατες νομικά, συμφωνίες της Τουρκίας με τη Λιβύη που παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο».

Τόνισε ότι άλλωστε, η στήριξη στις δύσκολες στιγμές ήταν από τις βασικές αιτίες της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων και της καθιέρωσης του στρατηγικού διαλόγου, της καθιέρωσης του σχήματος 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, της προώθησης των ενεργειακά έργων (TAP, IGB, ΕastMed, FSRU στην Αλεξανδρούπολη), την ίδια στιγμή που η Ελλάδα καλλιέργησε τις σχέσεις με νέους και παραδοσιακούς φίλους στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis