Πολιτική

Τασούλας: Κάναμε περισσότερα από χίλια τεστ για κορωνοϊό στη Βουλή

τασούλας

Περισσότερα από χίλια μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό έχουν διενεργηθεί στη Βουλή, σύμφωνα με τον Κώστα Τασούλα.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι έχουν γίνει συνολικά 1030 μοριακά τεστ για τον κορωνοϊό τόσο σε βουλευτές όσο και σε εργαζόμενους και όλα βγήκαν αρνητικά.

Παράλληλα, ο Κ. Τασούλας τόνισε ότι η Βουλή δεν έπαψε να λειτουργεί με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο να διεξάγεται κανονικά ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές της πανδημίας και πρόσθεσε ότι ακόμα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. «Η αναλογικότητα στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση εξασφαλίστηκε από το γεγονός ότι οι προδιαγραφές της προστασίας από τον κορωνοϊό εφαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή στις αίθουσες της Ολομέλειας, της Γερουσίας, αλλά και στην Αίθουσα των Τροπαίων, η οποία λειτουργούσε ως εκθεσιακός χώρος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.
Τασούλας: Οι εργασίες για Παπαγγελόπουλο θα κρατήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου

Αναφορικά με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο Κ. Τασούλας σημείωσε ότι οι εργασίες της Προανακριτικής παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου, μετά και τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου. «Αν αυτή η ιστορία τελικά καταλήξει σε παραπομπή, πριν το ειδικό δικαστήριο υπάρχει ένα δικαστικό συμβούλιο που αυτό θα κρίνει τελικά όλες αυτές τις αιτιάσεις που σήμερα γευόμαστε. Η Βουλή ερευνά την υπόθεση, σχηματίζει ένα φάκελο και τον στέλνει στη Δικαιοσύνη και αυτή αποφασίζει», τόνισε.

Τέλος, αναφορικά με τις εργασίες της Βουλής για το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Κώστας Τασούλας τόνισε ότι το σώμα θα λειτουργήσει με την Ολομέλεια όλο το καλοκαίρι ενώ μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα νομοθετεί ενώ θα υπάρξει μια ολιγοήμερη διακοπή τον Αύγουστο.
 

Πολιτική

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 18 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ψήφος αποδήμων

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία με 18,4 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Την ίδια ώρα, η εν λόγω δημοσκόπηση δείχνει την πλειοψηφία των πολιτών να κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Οι ανησυχίες των πολιτών
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι πολίτες αναδεικνύουν την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Ειδικότερα, 4 στους 10 απαντούν ότι η οικονομία είναι το ζήτημα που τους ανησυχεί ενώ η πλειοψηφία απαντά ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. 

Ακόμη, την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορονοϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.