Πολιτική

Στις Βρυξέλλες απόψε ο Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής στη βελγική πρωτεύουσα.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη ο κ. Τσίπρα θα έχει συνάντηση στις 9.00 το πρωί με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και στις 9.45 με την Πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ
Στις 10:15 θα έχει συνάντηση με τους Συμπροέδρους, Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς, και την Aντιπρόεδρο, Ska Keller, της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Στις 14:15 ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ως παρατηρητής).
Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου στις 17.00 θα έχει ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίυο Ντόναλντ Τουσκ.
Στις 17:45 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αναμένεται να διαρκέσουν έως τις 23:00.
Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σύνοδος εργασιών, με την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 κρατών - μελών, απόντος δηλαδή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Πολιτική

Εργάτες γης: Λύση στη μετάκληση τους από τρίτες χώρες

εργάτες γης

Την από κοινού ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για να δοθεί μόνιμη λύση στη μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες, αποφάσισαν οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, σε σημερινή τους συνάντηση.

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος για 50 αιτούντες άσυλο στην Ημαθία, ώστε να λάβουν την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και να εργαστούν επ΄ αμοιβή, ως εργάτες γης. Στο πιλοτικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν ο φορέας «Νέα Γενιά-Νέα Γεωργία» και η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας.

   Τέλος, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις ενέργειες που αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου «Κόρης Γεφύρι» στη Χίο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Γιάννης Λαγός: Εκδίδεται αύριο στην Ελλάδα

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τζαμί - Τουλάχιστον 12 νεκροί