Πολιτική

Νομοσχέδιο για ΑΕΙ: Ένταση στη συζήτηση στη Βουλή (live)

βουλή

Σε «θέσεις μάχης» έχουν παραταχθεί τα κόμματα στη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει μεταξύ άλλων την ίδρυση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι δηλώσεις Κικίλια για σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου άναψαν φωτιές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μπει πάγος στη συζήτηση του νομοσχεδίου, ενώ το ΚΚΕ την απόσυρσή του.

Παρά το γεγονός ότι η έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου δεν εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, ούτε για τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 έθεσαν ζήτημα αντισυνταγματικότητας για πλήθος άρθρων που αφορούν την πανεπιστημιακή αστυνομία.

«Επιβάλλεται στάση ευθύνης, να μην δοκιμάζουμε τις αντοχές της κοινωνίας και να παγώσει η συζήτηση στη Βουλή», πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι μέσα σε αυτό το κλίμα δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κλέων Γρηγοριάδης από το ΜέΡΑ 25, ενώ από το ΚΙΝΑΛ ο Κώστας Σκανδαλίδης τάχθηκε υπέρ της απόσυρσης, διαφώνησε ωστόσο, με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για περιορισμό της λειτουργίας της Βουλης.

«Να το φέρετε όταν ηρεμήσουν τα πράγματα, έχετε την ευθύνη για ό,τι και αν συμβεί, δεν μπορεί να μας επιβάλλετε στρατιωτικό νόμο» είπε ο Θανάσης Παφίλης.

Να συνεχιστεί η συζήτηση καθώς η πανδημία δεν είναι αργία και το Κοινοβούλιο είναι η καρδιά της δημοκρατίας ζήτησε ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, προανήγγειλε νομοτεχνικές βελτιώσεις στα άρθρα για τα προσωπικά δεδομένα, ενώ σχολιάζοντας την πρόταση Σκουρλέτη για πάγωμα της διαδικασίας, είπε πως «δεν μπορεί να κλειδώσουμε τη Βουλή και να μην νομοθετούμε εξαιτίας της υγειονομικής απειλής».

Ειδήσεις σήμερα

Ηράκλειο: Θα αλλάξουν τα ... φώτα σε 87 κτίσματα

Μητσοτάκης: Τα ελληνικά είναι αφετηρία της ιστορίας και του πολιτισμού

Αγρότες Τυμπάκι: Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο με τις λαϊκές αγορές

Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης

Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα, που εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών εξέπεμψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο Γαλατσι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημαρχέιο στο Γαλάτσι όπου διεξάγεται η διαδικασία για την ανάδειξη των προέδρων των Δ.Ε.Ε.Π., των μελών των Δ.Ε.Ε.Π., των προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε.,της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτακης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγονται οι εσωκομματικές μας εκλογές. Ψηφίζουμε για τους συνέδρους του Τακτικού μας Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου αυτού του έτους.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσουμε να διεξάγουμε υποδειγματικά αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, την Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Γενικό Διευθυντή, τον Υπεύθυνο Οργανωτικού, αλλά και όλα τα στελέχη μας σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα, είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Με σχεδόν 140.000 ενεργά μέλη, εκ των οποίων τα 30.000 ενεγράφησαν για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ψηφίσουν σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές.

Είναι, επίσης, ένα κόμμα το οποίο αγκαλιάζει την πρόοδο, καθώς για πρώτη φορά μπορούν τα μέλη μας να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή τους, με απόλυτη ασφάλεια και εγώ θα έχω τη χαρά να ψηφίσω στη συνέχεια από το σπίτι μου για να τεκμηριώσω στην πράξη το αδιάβλητο αυτής της νέας διαδικασίας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο εξελίσσεται, σε μία Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται. Και με πολύ μεγάλη χαρά θα ολοκληρώσουμε τις εσωκομματικές μας εκλογές, θα διοργανώσουμε το Τακτικό μας Συνέδριο το Δεκέμβριο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων, για να οδηγήσουμε την Ελλάδα με ασφάλεια στο δρόμο της ανάπτυξης, της προκοπής και της ευημερίας.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους όσοι οργάνωσαν αυτή την άψογη διαδικασία».

 

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Με ενιαίο ψηφοδέλτιο η εκλογή οργάνων στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΛΑΣ

Χατζηδάκης: Έρχεται νομοσχέδιο για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ

ESPA BANNER