Πολιτική

Μητσοτάκης προς Πάιατ: Η Τουρκία πρέπει να απελευθερώσει άμεσα τους δύο στρατιωτικούς

mitsotakis-paiat.jpg

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, κατόπιν αιτήματος του δεύτερου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε προς τον Αμερικανό Πρέσβη την ανάγκη η Τουρκία να προχωρήσει άμεσα στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων.

Πολιτική

Νοτοπούλου: Επιτελικό μπάχαλο και στις πύλες εισόδου για δεύτερη χρονιά

κατερίνα νοτοπούλου

Πολύωρες εξακολουθούν να είναι οι καθυστερήσεις στους Ευζώνους και τον Προμαχώνα, με ουρές χιλιομέτρων από τουρίστες από τις γειτονικές μας χώρες-παραδοσιακές αγορές, που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους, δηλώνει η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως σημειώνει, παρά τις υπερπροσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού στους συνοριακούς σταθμούς, «λόγω της ολιγωρίας της κυβέρνησης, η κατάσταση είναι "παραλυτική", καθώς η "επιτελική κυβέρνηση" δεν φρόντισε να ενισχύσει εγκαίρως τα τελωνεία για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι απαιτήσεις των ελέγχων.

Εδώ και μήνες καταθέσαμε επίσημα πρόταση και αποτελεί και κοινή απαίτηση των τοπικών φορέων να ανοίξουν επιπλέον συνοριακοί σταθμοί για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών, παράλληλα με την αυτονόητη αναγκαιότητα για ενίσχυση του προσωπικού όλων των κατηγοριών στις υφιστάμενες πύλες εισόδου.

Φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Ευζώνους κατά την επίσκεψη κλιμακίου του με τη βουλευτή Πιερίας Μπέτυ Σκούφα
Φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Ευζώνους κατά την επίσκεψη κλιμακίου του με τη βουλευτή Πιερίας Μπέτυ Σκούφα

Φωτογραφία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Ευζώνους κατά την επίσκεψη κλιμακίου του με τη βουλευτή Πιερίας Μπέτυ Σκούφα, by gpapadakis

Παρά τις πανηγυρικές διαβεβαιώσεις του κ. Θεοχάρη για επιχειρησιακή ετοιμότητα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη για άλλη μια φορά απεδείχθη επικίνδυνη για τον τουρισμό, αλλά και την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας» υποστηρίζει η κ. Νοτοπούλου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στις φυλακές

To "πιο πρόωρο μωρό του κόσμου" έγινε ενός έτους!