Πολιτική

Κεραμέως: Επαναφέρουμε την κανονικότητα στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Κεραμεως.jpg

Απάντηση σε όσους μιλούν για κατάργηση των πρότυπων πειραματικών σχολείων έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
«Μπορεί κάποιοι να ζητάνε την κατάργησή τους, εμείς όμως με τις πράξεις μας δείχνουμε ενίσχυση και στήριξη», τόνισε η υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της συζήτησης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα είχε παραδώσει σε μια τραγική κατάσταση, αλλά «επαναφέρουμε σταδιακά την κανονικότητα στα πρότυπα και στα πειραματικά μέχρι να φέρουμε συνολική ρύθμιση για την ενίσχυσή τους»

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δυστυχώς είχε παραδώσει τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία σε μια τραγική κατάσταση».

«Παράδειγμα, δεν είχε γίνει συγκρότηση των επιστημονικών εποπτικών συμβουλίων, τα οποία είναι αυτά που κατευθύνουν στην ουσία τη δράση των πρότυπων πειραματικών σχολείων».

«Πώς να λειτουργήσουν όλα αυτά τα σχολεία στην πράξη, όταν η απερχόμενη κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να έχει συγκροτηθεί, το κατεξοχήν όργανο που τους δίνει κατεύθυνση;»

«Εμείς θεσμοθετούμε ακριβώς αυτή την αναβάθμιση των Πρότυπων Σχολείων, διευρύνουμε τη δυνατότητα για συμμετοχή των μαθητών σε ομίλους στο πλαίσιο αυτών των σχολείων, ενισχύουμε τις αρμοδιότητες της επιστημονικής επιτροπής που εποπτεύει τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, δίνουμε τη δυνατότητα να τροποποιείται το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία, κυρίως προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των ομίλων, οι οποίοι προσφέρουν τόσα πολλά στους μαθητές».

Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος που ζήτησε από το βήμα της Βουλής την κατάργηση των πρότυπων σχολείων, χαρακτηρίζοντάς τα «ελιτίστικα» είπε: «Ο συγκεκριμένος Πρόεδρος μπορεί να προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά μιλούσε εξ ονόματος της ΟΛΜΕ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και σημείωσε: «Η θέση της ΟΛΜΕ για τα θέματα αυτά, είναι πάγια και γνωστή.Εμείς δεν σχολιάζουμε τη στάση συνδικαλιστικών οργανώσεων».

«Μπορεί να εκφράζουν ελεύθερα όποια άποψη θέλουν».

«Αυτό που εμείς κάνουμε, είναι να προχωρούμε με αποφασιστικότητα στην ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, όπως ήταν και προεκλογική μας δέσμευση».

«Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, σας παραπέμπω στη δήλωση της κυρίας Κεραμέως».

Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με Πάιατ: Διμερείς σχέσεις και Ανατολική Μεσόγειος στο τραπέζι

Δένδιας Παιατ

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ είχε την Πέμπτη ο Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια της συνάντησης η εμβάθυνση των στρατηγικών διμερών σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Στρατός: Με drones, επίγειες και εναέριες περιπολίες στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Επέστρεψε στα πύρινα μέτωπα το Beriev: Πόσο μας κοστίζει;

Notam: Η Ελλάδα δέχεται πλέον πτήσεις από την Τουρκία