Περίεργα - Παράξενα

Οκλαχόμα: Γεννήθηκε υγιές κουταβάκι με έξι πόδια και δύο ουρές

κουτάβι με 6 πόδια

Η Σκίπερ, ένα μικροσκοπικό κουταβάκι, έγραψε ιστορία, αφού έγινε το πρώτο σκυλάκι που κατάφερε να επιβιώσει παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε με έξι πόδια.

Η Σκίπερ, ένα ημίαιμο μπόρντερ κόλεϊ και αυστραλιανό ποιμενικό, γεννήθηκε στην κτηνιατρική κλινική Neel στην Πόλη της Οκλαχόμα… υπερπλήρως εξοπλισμένη:

Εκτός από έξι πόδια, το κουτάβι έχει δύο ουρές, δύο πυελικές περιοχές, δύο κατώτερα ουροποιητικά και δύο αναπαραγωγικά συστήματα, σύμφωνα με ανάρτηση του νοσοκομείου στο Facebook.

 

 

«Δεν νομίζω ότι θα καταφέρω να δω άλλο τέτοιο κουτάβι στη ζωή μου», δήλωσε ο κτηνίατρος, Δρ. Έβερετ στο τοπικό κανάλι KFOR. «Μπορώ να πω ότι είναι μοναδικός. Έχει τέσσερα πίσω πόδια, δύο μπροστινά, δυο ουρές, δυο πρωκτούς».

Σύμφωνα με την κλινική, η Σκίπερ πάσχει από συγγενείς διαταραχές που αποκαλούνται monocephalus dipygus και monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus – εξ ου και ο… έξτρα εξοπλισμός.

Ευτυχώς, τα όργανα της Σκίπερ «φαίνονται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, μπορεί να ουρήσει και να αφοδεύσει και είναι πολύ δυνατή», ανέφερε το νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι το χαριτωμένο κουτάβι «θηλάζει σωστά και μέχρι στιγμής αναπτύσσεται κανονικά».

Ο Έβερετ ανέφερε: «Κινείται όπως ένα υγιές κουτάβι. Αυτή τη στιγμή δεν παρατηρώ κανενός είδους συμπτώματα πόνου ή δυσφορίας».

Εξαιτίας της κατάστασής της, η Σκίπερ ενδέχεται να χρειαστεί φυσικοθεραπεία και βοήθεια με την κινητικότητά της καθώς θα μεγαλώνει.

«Με αυτό το κουτάβι, από τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς ακριβώς συνδέονται τα πράγματα στο σώμα της ή πώς θα αναπτυχθεί στο μέλλον, δεν μπορούμε να ξέρουμε και για πόσο καιρό θα ζήσει», τόνισε ο Έβερετ. «Ίσως να έχει πολύ μικρότερο προσδόκιμο διαβίωσης σε σχέση με το μέσο κουτάβι».

Όμως προς το παρόν είναι χαρούμενη και υγιής.

«Είναι πολύ εντυπωσιακό και είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για αυτή, αλλά και για όλα όσα μπορεί να μας μάθει».

Με πληροφορίες από People

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ινδονησία: Viral το έμβρυο καρχαρία με το «ανθρώπινο πρόσωπο» (vid)

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε πουλί «μισό αρσενικό, μισό θηλυκό»

Περίεργα - Παράξενα

Σε ποιον πλανήτη του ηλιακού συστήματος βρέχει ...διαμάντια;

πλανητης διαμάντια

Η βροχή ή ο υετός αν θέλετε, είναι πολύ πιο κοινή στο Ηλιακό σύστημα από αυτό που μάλλον περιμένατε. Προφανώς και δε βρέχει νερό όπως στη Γη, το υλικό όμως που πέφτει από τους ουρανούς ποικίλει ανάλογα τον πλανήτη. Μελέτες έχουν δείξει πως στον Άρη βρέχει διοξείδιο του άνθρακα, στον Τιτάνα βρέχει μεθάνιο, στην Αφροδίτη βρέχει θειικό οξύ, ενώ στον Ποσειδώνα βρέχει διαμάντια!

Τώρα, ερευνητές του Harvard βρήκαν μία ομοιότητα για όλα τα υγρά στοιχεία που αποτελούν τη βροχή στο Ηλιακό σύστημα. Όλες οι σταγόνες, ανεξαρτήτως του υλικού, έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.

Γιατί να χρειάζεται να είναι όμως τόσο ίδιες στο μέγεθος ενώ βρίσκονται σε τόσο διαφορετικούς πλανήτες θα αναρωτηθεί κανείς. Τα μοντέλα των ερευνητών έδειξαν πως οι σταγόνες με ακτίνα μικρότερη από αυτή του 1/10 του χιλιοστού εξατμίζονται πριν να φτάσουν στο έδαφος, ενώ αυτές με ακτίνα μεγαλύτερη από μερικά χιλιοστά, διαχωρίζονται σε δύο σταγόνες για να φτάσουν πιο κοντά στο μέσο όρο.

Οι σταγόνες του Δία και του Κρόνου έχουν παρόμοιο σχήμα και μέγεθος με τις σταγόνες της Γης, ενώ οι μεγαλύτερες σταγόνες στον Τιτάνα είναι απλά διπλάσιες της Γης. Δεν είναι ξεκάθαρο από που προκύπτει αυτή η ομοιομορφία, η ομάδα όμως υποψιάζεται πως συνδέεται με την πυκνότητα και την επιφανειακή τάση των υλικών.

Η κατανόηση του σχηματισμού των σταγόνων βροχής σε άλλους πλανήτες θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν τις ατμόσφαιρες εξωπλανητών, ειδικά τώρα που αυξάνονται τα εργαλεία παρατήρησής τους. Μπορεί να περάσει καιρός μέχρι κάποιος άνθρωπος να δει τη βροχή ενός άλλου κόσμου ο ίδιος, είναι παρήγορη όμως η σκέψη πως η μορφή της δε διαφέρει πολύ από τη βροχή της Γης.

Πηγή: Unboxholics.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χειρόγραφο Βόινιτς: Το μυστήριο βιβλίο των 5 αιώνων που δεν μπορεί να διαβάσει κανείς

Ικαρία: Γυναίκα 117 ετών, έβγαλε νέα μαλλιά και 7 δόντια!