Περίεργα - Παράξενα

Η γάτα που ειδοποιεί ότι πεινάει, παίζοντας πιάνο! (βίντεο)

γάτα πιάνο

Viral έχει γίνει μια γάτα που παίζει σε ένα μικροσκοπικό πιάνο κάθε φορά που πεινάει. Τουλάχιστον αυτό κάνει ο Γουίνσλοου, ένας γάτος που λατρεύει να παίζει πιάνο. Προτού βέβαια ασχοληθεί με το νέο της χόμπι, η 7χρονη γάτα «συνήθιζε να τρέχει ουρλιάζοντας όλη την ώρα» όταν ήθελε κάτι, όπως είπε η ιδιοκτήτης του, Κέιτ Νιξ, στο Bored Panda.

Η Νιξ, μουσικός στο επάγγελμα από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, αποφάσισε να βρει έναν τρόπο για να περιορίσει τη φασαρία που προκαλούσε η γάτα της. Ετσι, λοιπόν, αγόρασε ένα μικροσκοπικό πιάνο από το Ebay και το έβαλε κοντά στο μπολ με το φαγητό της. Τώρα πλέον η γάτα πατά τις πατούσες της επάνω στα πλήκτρα όταν πεινάει ή απλά χρειάζεται λίγη προσοχή. «Είναι κάτι σαν σύστημα συναγερμού και προειδοποίησης», δήλωσε η Νιξ για τη σχέση της γάτας με το μικρό πιάνο.

 

Περίεργα - Παράξενα

Γυμνός καθαρισμός: Εταιρεία με γυμνές καθαρίστριες κάνει θραύση στην Βρετανία

γυμνός καθαρισμός

Αυτό το ιδιαίτερο συνεργείο καθαρισμού στην Βρετανία δεν καταλαβαίνει από lock down

Η «γυμνή» αλήθεια

Εκρηκτική αύξηση στη ζήτηση των υπηρεσιών τις οποίες παρέχει η «Naked Cleaning Company» αναφέρει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας. Σύμφωνα με την Νίκι Μπέλτον από το Πλίμουθ της Βρετανίας, κατά την περίοδο που ακολούθησε την (πρώτη) καραντίνα λόγω κορωναϊού, οι εργαζόμενες στην NCC κυριολεκτικά δεν προλαβαίνουν να αναλαμβάνουν γυμνούς καθαρισμούς.

 

 

Ως «γυμνός καθαρισμός» ορίζεται η οικιακή εργασία την οποίαν εκτελούν κατ’ αποκοπήν καθαρίστριες φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους -ή ούτε καν αυτά. Υπηρετώντας τη φαντασίωση της καυτής υπηρέτριας, έναν πατροπαράδοτο κοινό τόπο στη βιομηχανία του soft ποpνό, οι υπάλληλοι της κας Νίκι Μπέλτον εκτελούν κάθε είδους εργασία της ειδικότητάς τους: Ξεσκονίζουν, πλένουν, σφουγγαρίζουν, φροντίζουν τη μπουγάδα και το σιδέρωμα κ.ο.κ.

 

 

Τιμές και παροχές

Βάσει των όρων που διέπουν τη σχέση καθαρίστριας-πελάτη, διευκρινίζεται εξ αρχής ότι, ναι, είναι δυνατόν να ζητηθεί η βοήθεια περισσοτέρων της μίας καθαρίστριας στο ίδιο σπίτι. Ωστόσο, ο πελάτης θα πρέπει να είναι πάντοτε μόνος. Εάν η καθαρίστρια αντιληφθεί την παρουσία άλλου, δεν θα βγάλει ούτε το παλτό της και θα αποχωρήσει πάραυτα.

«Οι καθαρίστριες μας είναι πολύ σοβαρές επαγγελματίες και έχουν συναίσθηση ότι ο πελάτης ενδέχεται να εpεθιστεί» αναγράφει ο κατάλογος με ό,τι επιτρέπεται και ό,τι απαγορεύεται βάσει του κανονισμού λειτουργίας της NCC. Και πιο συγκεκριμένα, τονίζεται προς την πελατεία ότι «ακόμη και εάν παρ’ ελπίδα διεγερθείτε, παρακαλούμε να σεβαστείτε τις καθαρίστριες μας και να μην παραβιάσετε τον προσωπικό τους χώρο».

Η NCC χρεώνει την πελατεία της περί τα 83 ευρώ την ώρα για ημίγυμνο καθαρισμό και 110 ευρώ/ώρα για τον τελείως τσίτσιδο. Και ενώ στην περίοδο της καραντίνας η κα Μπέλτον είχε βυθιστεί στην απόγνωση εφόσον κανείς δεν ήθελε -δηλαδή δεν μπορούσε- να αξιοποιήσει τις ειδικές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία της, αμέσως μετά από τη λήξη του lockdown, όλο και περισσότεροι Βρετανοί ζητούσαν γυμνό καθαρισμό.