Skip to main content
ΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ένα ζευγάρι θηλυκών πιγκουίνων θα αναθρέψει το πρώτο πιγκουινάκι "ουδετέρου γένους"

Image
pen.jpg
 clock 07:51 | 12/09/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Δύο θηλυκοί πιγκουίνοι πρόκειται να αναθρέψουν το πρώτο "άφυλο" πιγκουινάκι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα ενυδρείο του Λονδίνου παρουσιάζοντας άλλο ένα ζευγάρι ομόφυλων γονιών που παίρνουν υπό την προστασία τους ένα μικρό.

Η Ρόκι και η Μαράμα, οι οποίες είναι ζευγάρι εδώ και έξι εποχές ζευγαρώματος, υιοθέτησαν ένα πιγκουινάκι του είδους γκεντού, ηλικίας 4 μηνών, το οποίο δεν πρόκειται να κατηγοριοποιηθεί ούτε ως αρσενικό, ούτε ως θηλυκό, σύμφωνα με το ενυδρείο Sea Life London Aquarium.

"Η ομάδα των φροντιστών αποφάσισε ότι θα ήταν φυσιολογικό για το μικρό να θεωρηθεί άφυλο, αντί να μείνουμε προσκολλημένοι στην παράδοση που θέλει να καθορίζουμε τους πιγκουίνους στο ενυδρείο ως θηλυκούς ή αρσενικούς. Η ουδετερότητα του γένους είναι μια ανθρώπινη επινόηση, ωστόσο είναι απολύτως φυσιολογική στο ζωικό βασίλειο", προστίθεται στην ανακοίνωση.
 

Η ομοφυλοφιλία στα ζώα είναι ένα σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο. Έχουν παρατηρηθεί ζευγάρια του ίδιου φύλου σε σκαθάρια, σε δελφίνια, σε πρόβατα και σε άλλα είδη.
Τα τελευταία χρόνια, ζευγάρια ομόφυλων πιγκουίνων στους ζωολογικούς κήπους του Λονδίνου, του Βερολίνου και της Νέας Υόρκης έχουν προκαλέσει αίσθηση σε όλον τον κόσμο. Δύο αρσενικοί πιγκουίνοι στο Σίδνεϊ επώασαν ένα μικρό, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή με ένα ψεύτικο αυγό.

Οι πιγκουίνοι γκεντού μοιράζονται τα γονεϊκά καθήκοντα εξίσου και επομένως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των ζευγαριών του ίδιου ή του αντίθετου φύλου όσον αφορά τη φροντίδα των μικρών, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί ζωολόγοι.
Στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου ζουν σήμερα τρία ομόφυλα ζευγάρια πιγκουίνων Χουμπολτ (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό) σε σύνολο 95 πτηνών.

Σύμφωνα με την Βαϊόλα Ρος-Σμιθ, εκπρόσωπο της Βρετανικής Εταιρείας Ορνιθολογίας, η οποία μελέτησε τους γλάρους, ομόφυλα ζευγάρια έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα είδη πουλιών. "Παρακολουθούσα 400 φωλιές τον χρόνο και στις δύο από αυτές ήταν ζευγάρια θηλυκών", εξήγησε μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation.

Πάντως, ο Σάσα Νταλ, ειδικός στη συμπεριφορά των ζώων στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να αποδίδονται ανθρώπινα χαρακτηριστικά σε άλλα είδη. "Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνουμε κατηγορηματικές δηλώσεις. Όμως, αν έπρεπε να μαντέψω, θα έλεγα πως κάτι σαν την ουδετερότητα του φύλου είναι εξαιρετικά σπάνιο, εάν πράγματι υπάρχει".

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis