Οικονομία

Με κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

χρηματιστήριο

Με κέρδη 0,62% έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών ωστόσο οι συναλλαγές οι συνεδριάσεις παραμένουν «μαρτυρικές» λόγω του χαμηλού τζίρου. Είναι χαρακτηριστικό πλέον ότι, περνά αρκετή ώρα για να δει συναλλαγές στις ηλεκτρονικές οθόνες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 641,48 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62% και η αξία των συναλλαγών έπεσε κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ καθώς ανήλθε σε 36,6 εκατ. ευρώ.

Τα εβδομαδιαία κέρδη της αγοράς διαμορφώθηκαν σε 1,34%.

Το «κέρδος» της ελληνικής αγοράς είναι το γεγονός ότι, κράτησε τα επίπεδα τιμών στις 640 μονάδες, ύστερα από την αρνητική συσσώρευση 8 συνεχόμενων συνεδριάσεων.

Η ευρωπαϊκή Σύνοδος και η διαμάχη για τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάπτυξης δεν είχαν θεαματικό αντίκτυπο στις αγορές καθώς η συμφωνία είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες. Όλοι περιμένουν τα τέλη Ιουλίου για την συμφωνία, όπως προέτρεψε άλλωστε και η πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Το πρόβλημα για την ελληνική αγορά παραμένουν οι αναφορές της Τραπέζης Ελλάδος σχετικά με την κακή τράπεζα, αλλά και για την σύνθεση των κεφαλαίων από τον αναβαλλόμενο φόρο.

Ράλι 6,19% για τη ΔΕΗ στα 3,88 ευρώ. Με άνοδο 2,06% η μετοχή της Eurobank στα 0,396 ευρώ. Ανοδος 2,20% για τον ΟΤΕ στα 12,52 ευρώ. Με κέρδη η Εθνική Τράπεζα στα 1,217 ευρώ. Με άνοδο 0,27% η Alpha bank στα 0,5938 ευρώ. Με πτώση 1,06% ο ΟΠΑΠ στα 8,90 ευρώ. Κέρδη 1,75% ο Σαράντης στα 8,71 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικονομία

Πληθωρισμός: Στο 3,4% διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη

 Δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης

Στο 3,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον φετινό Σεπτέμβριο, από 3% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα (20/10) στη δημοσιότητα.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν 3,6% τον Σεπτέμβριο, από 3,2% τον Αύγουστο και 0,3% τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (0,7%), την Πορτογαλία (1,3%) και την Ελλάδα (1,9%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Εσθονία και τη Λιθουανία (αμφότερα 6,4%) και την Πολωνία (5,6%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 25 κράτη-μέλη, μειώθηκε σε ένα κράτος μέλος, παρέμεινε σταθερός σε ένα.

Τον Σεπτέμβριο, η υψηλότερη συνεισφορά στο ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ προήλθε από την ενέργεια (+1,63 ποσοστιαίες μονάδες, pp), ακολουθούμενη από τις υπηρεσίες (+0,72 pp), τα βιομηχανικά προϊόντα εκτός ενέργειας (+0,57 pp) και τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,44 pp).

διαβαστε επισης

Σε υψηλά εξαμήνου το Bitcoin - Κέρδη στη διαπραγμάτευση του πρώτου bitcoin ETF

ΕΦΚΑ: Ιδιώτες και στην έκδοση επικουρικών συντάξεων

Τσακλόγλου: Καλύτερες συντάξεις για τους νέους

ESPA BANNER