Οικονομία

«Μάχη» για το έργο των 50 εκατ. ευρώ για την αλληλογραφία του Δημοσίου

ελληνικο δημόσιο

Ο ανταγωνισμός για τα συμβόλαια πρώην ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ για την αποστολή των λογαριασμών στους πελάτες τους φαίνεται πως ήταν το «ορεκτικό». Πλέον, φθάνει η ώρα του «κυρίως πιάτου» στην ταχυδρομική αγορά, του μεγάλου συμβολαίου συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ περίπου (χωρίς το ΦΠΑ) για τη διακίνηση της αλληλογραφίας του Δημοσίου.

Και αυτό διότι η προκήρυξη της «χρυσής» σύμβασης στάλθηκε χθες προς ανάρτηση στην πλατφόρμα «Προμηθέας» του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων της ΓΓ Εμπορίου του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ανοιχτής ηλεκτρονικής διαδικασίας, η σύμβαση θα είναι τριετής και θα αφορά την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου, και ειδικότερα των υπουργείων, των αποκεντρωμένων διοικήσεων και των Ανεξάρτητων Αρχών.

Η μέγιστη εκτιμώμενη αξία του έργου, σύμφωνα με την προκήρυξη, φθάνει τα 49.466.044 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ. Επί του συγκεκριμένου ποσού υπολογίζεται ότι ο ΦΠΑ θα είναι 11.871.850,56 εκατ. ευρώ. Κάτι που σημαίνει για το Δημόσιο ένα συνολικό ποσό λίγο πάνω απ’ τα 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ταχυδρομικές ανάγκες του.

Για την αγορά πάλι είναι ένα μεγάλο συμβόλαιο, το οποίο διασφαλίζει σημαντική ρευστότητα σε βάθος τριετίας για την εταιρεία που θα το «κλείσει». Γι αυτό εξάλλου πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μεγάλοι παίκτες, με κυριότερους τα ΕΛΤΑ και την ACS που ήδη «κονταροχτυπιούνται» για τα συμβόλαια των ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, αναμένεται να διεκδικήσουν δυναμικά τη δουλειά.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία παραλαβής των προσφορών είναι η 10η Σεπτεμβρίου, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

πηγή: newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι 27/8 για την έκπτωση του 3%

Επέκταση του μέτρου των ηλεκτρονικών ραντεβού και για υποθέσεις του τ. ΕΤΕΑΕΠ

Οικονομία

Νέα πλατφόρμα αντί του taxisnet

ΑΑΔΕ

Την αντικατάσταση του γνωστού Taxisnet από τη νέα πλατφόρμα myAADE, ανακοίνωσε σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η παρουσίαση της νέας πλατφόρμας έγινε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και την ημερομηνία που θα σταλούν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ.

Το myAADE, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, είναι μια πλατφόρμα με νέο φιλικό ψηφιακό περιβάλλον. Φυσικά και νομικά πρόσωπα μπορούν πλέον εύκολα:

• να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ (δηλώσεις φόρων, ρυθμίσεις, φορολογία ακινήτων και οχημάτων, ηλεκτρονικά βιβλία myDATΑ, κλπ), βρίσκοντας γρήγορα την υπηρεσία που ενδιαφέρει τον καθένα
• να διαχειριστούν τον λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, να μεταβάλλουν στοιχεία της επιχείρησής τους
• να δουν τις οφειλές, πληρωμές και τις επιστροφές και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
• να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο
• να υποβάλλουν τα αιτήματά τους ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία)
• να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ (προσεχώς)

250 συναλλαγές ψηφιακά μέσα από το myAADE

Μέσα από το myAADE θα μπορούν να γίνονται 250 συναλλαγές ψηφιακά, ακόμα και η αλλαγή ΚΑΔ και στοιχείων επιχειρήσεων, εξοικονομώντας -απ’ όλα τα μέρη- πάνω από 2 εκατ. ώρες τον χρόνο.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, «με τη νέα ψηφιακή μας πύλη, συνδυάζουμε ψηφιακή ευφυία και συναισθηματική νοημοσύνη, με σκοπό οι ψηφιακές μας υπηρεσίες να σχεδιάζονται και να προσφέρονται στο κοινωνικό σύνολο, μέσα από την οπτική του πολίτη».

 

Διαβάστε επίσης:

Hράκλειο - Τροχαίο: Σύγκρουση ΙΧ εντός της Βιομηχανικής- Φώτο

Λευκά Όρη: Επιχείρηση για τη μεταφορά κτηνοτρόφου σε νοσοκομείο

ESPA BANNER