Κρήτη

Στήριξη των δήμων για μελέτες έργων - Συνάντηση Κουράκη με Παπαδόγιαννη

Κουράκης - ΟΑΚ

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ. Άρη Παπαδογιάννη, επισκέφθηκε την Τρίτη 14/07/2020, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, Γιάννης Κουράκης, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων.

Στην διάρκεια της συνάντησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο θέματα Ανάπτυξης που αφορούν ολόκληρη την Κρήτη, άπτονται κυρίως των αρμοδιοτήτων του Α΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης, με  έμφαση στους «αδύναμους» - σε τεχνικό επίπεδο - δήμους, οι οποίοι όπως τονίστηκε, «θα πρέπει να υποστηριχθούν».

Ιδιαίτερος λόγος έγινε ακόμη και για τον διευρυμένο ρόλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και της Π.Ε.Δ.Κρήτης, η οποία ούσα κι επίσημα μέτοχος του Ο.Α.Κ., συνεργάζεται πλέον στενά με την διοίκηση του οργανισμού, προς αυτή την κατεύθυνση, για πολύ σημαντικά αναπτυξιακής φύσεως ζητήματα, που αφορούν το νησί. 

Οι κύριοι Κουράκης και Παπαδογιάννης,  δεσμεύθηκαν για κοινή συνεδρίαση του Ο.Α.Κ. και της  Π.Ε.Δ.Κ. παρουσία όλων των δημάρχων της Κρήτης.  Τόνισαν δε με έμφαση, «την ανάγκη στενής συνεργασίας της Π.Ε.Δ.Κ. με τους Δήμους και τον Ο.Α.Κ., με κοινό στόχο  την υλοποίηση μιας σειράς έργων ανάπτυξης, υποδομών και διαχείρισης νερού, σε ολόκληρο το νησί».   

Κρήτη

Κρήτη: Τέλος το κολύμπι σε αυτή την παραλία

πνιγμος

Απαγορεύεται από την Παρασκευή 7 Αυγούστου και για όσο χρειαστεί, η κολύμβηση εντός του κόλπου Κουμπέ του Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα), καθώς υπάρχει βλάβη στο αντλιοστάσιο της περιοχής, για την αποκατάσταση της οποίας ενδέχεται να απορριφτούν στη θάλασσα ανεπεξέργαστα αστικά λύματα.

Πιο αναλυτικά στην απόφασή της Διεύθυνσ Δημόσιας Υγείας αναφέρονται τα εξής: «Κρίνουμε αναγκαία, για προληπτικούς λόγους και για λόγους της προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης από 7-08-20 εντός του κόλπου Κουμπέ Δήμου Ρεθύμνου (από Στρατόπεδο έως και την δυτική πλευρά του Φρουρίου Φορτέτζα).

Για την προστασία της υγείας των λουομένων και εν γένει την Δημόσια Υγεία των πολιτών αιτούμαστε από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου και της ΔΕΥΑΡ, για την άμεση τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων κολύμβησης, στις ακτές κολύμβησης της αναφερόμενης περιοχής, μέχρι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, που θα πραγματοποιηθούν από διαπιστευμένο εργαστήριο, να καθιστούν το θαλάσσιο νερό κατάλληλο για κολύμβηση».