Κρήτη

Στον Όμιλο Howden Matrix μία από τις ηγετικές εταιρίες διαμεσολάβησης στην Κρήτη

Από αριστερά, Χαράλαμπος Ατσαλάκης, Aριστείδης Ατσαλάκης, CEO, ATS Insurance Agents SA και οι κυρίες Κωνσταντίνα Καπετανάκη, Deputy CEO, Howden Matrix Group και Σοφία Γεραφέντη, επικεφαλής Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου.

Με την εξαγορά της ΑΤS Insurance Agents - Ανώνυμος Εταιρία Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης, μίας εκ των ηγετικών επιχειρήσεων διαμεσολάβησης στην Κρήτη, ο Όμιλος Ηowden Matrix θέτει τις βάσεις για τη διεύρυνση και ανάπτυξη των εργασιών στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη, αλλά και σε καίριους τομείς όπως ο τουρισμός, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας και το σύνολο των κλάδων της αγροτικής οικονομίας.

Μετά την αρχική επένδυση στη θυγατρική μεσιτική της Τράπεζας Πειραιώς, και την εξαγορά της A+ Agents, o Όμιλος Howden Matrix πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά εξαγορά εταιρίας ή/ και χαρτοφυλακίου ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Η ATS Insurance Agents - Ανώνυμος Εταιρία Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης μετά την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, περνάει πλέον επίσημα στην ιδιοκτησία της Howden Agents, της θυγατρικής πρακτορειακής του Ομίλου Howden Matrix.

Η ATS Insurance Agents – Α.Ε., με ασφαλιστική παράδοση δύο γενεών, αποτελεί σήμερα μία από τις κορυφαίες εταιρίες διαμεσολάβησης στην Κρήτη, ενώ διαθέτει μία ιδιαιτέρως αποτελεσματική ομάδα συνεργατών, ορθολογικά δομημένο χαρτοφυλάκιο κινδύνων και ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία και επιχειρηματική κοινότητα.

Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος Howden Matrix στοχεύει να ισχυροποιήσει τη θέση του στην Κρήτη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, παρέχοντας εξειδικευμένες και καινοτόμες ασφαλιστικές λύσεις και υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων σε καίριους για την τοπική οικονομία τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Επιπλέον, η εξειδίκευση και η ηγετική θέση του Ομίλου Howden Matrix στην ασφάλιση Χρηματοοικονομικών κινδύνων στην Ελλάδα, θα δώσει στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο, πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες ασφαλιστικές προτάσεις της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς αγοράς.

Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, Howden Matrix Group CEO
Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, Howden Matrix Group CEO

Με την ολοκλήρωση της τρίτης κατά σειρά εξαγοράς εταιρίας διαμεσολάβησης από τον Όμιλο Howden Matrix κατά την τελευταία διετία, ο Group CEO Δημήτρης Τσεσμετζόγλου δήλωσε: «Η απόφασή μας να εντάξουμε την ATS Insurance Agents, μια δυναμική και σύγχρονη επιχείρηση με παράδοση δύο γενεών, στην μεγάλη επαγγελματική οικογένεια της Howden Μatrix, αποτελεί μία ιδιαιτέρως μελετημένη κίνηση, η οποία δεν στοχεύει μόνον στο χαρτοφυλάκιο, αλλά και στην επίτευξη νέων φιλόδοξων στόχων. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά  ότι είμαστε αποφασισμένοι να βρισκόμαστε κυριολεκτικά δίπλα στους Έλληνες επιχειρηματίες, παρέχοντας τους προσωπική και επί τόπου εξυπηρέτηση από τους καλύτερους επαγγελματίες της αγοράς. Σήμερα ολοκληρώσαμε μία συμφωνία που διαθέτει όλα τα εχέγγυα της επιτυχίας – κοινή φιλοσοφία, ταυτόσημους στόχους και όλες τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη εργασιών. Kυρίως, όμως, συνδυάζει την ανυπολόγιστης αξίας εμπειρία 45 και πλέον ετών του Χαράλαμπου Ατσαλάκη, με τις απεριόριστες δυνατότητες της νέας γενιάς επαγγελματιών διαμεσολάβησης, με επικεφαλής τον Αριστείδη Ατσαλάκη».

Από την πλευρά της ATS Insurance Agents, ο Πρόεδρος & Διευθύνων σύμβουλος Αριστείδης Ατσαλάκης, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που αποτελεί για τον επαγγελματία η συνεργασία με τον Όμιλο Howden Matrix: «Σε μία περίοδο που ο αριθμός των ασφαλιστικών εταιριών γίνεται ολοένα μικρότερος, ενώ αυξάνονται οι απαιτήσεις των πελατών μας για εναλλακτικές προτάσεις ασφάλισης, η ATS Insurance Agents έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει το ταλέντο των ανθρώπων της και να διευρύνει το ποιοτικό χαρτοφυλάκιό της με την ένταξή της στον κορυφαίο όμιλο διαμεσολάβησης της ελληνικής αγοράς. Φέρνουμε στην Κρήτη, αλλά και σε νησιά όπως η Ρόδος και η Κως, τις πλέον σύγχρονες προτάσεις ασφαλιστικής κάλυψης, πάντα με τους καλύτερους όρους, προϋποθέσεις και ασφάλιστρα, τηρώντας παράλληλα την υπόσχεσή μας να στεκόμαστε πάντα δίπλα στους πελάτες μας, ειδικά τη δύσκολη στιγμή της αποζημίωσης. Η προσήλωση στις τοπικές αγορές σε συνδυασμό με την οικονομική ευρωστία και τη διεθνή εμβέλεια του Oμίλου Howden Matrix, δημιουργούν για όλους εμάς τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης των εργασιών μας, οι οποίες συμπληρώνονται από την παραδοσιακά κορυφαία διαπροσωπική ολιστική εξυπηρέτηση που επιφυλάσσουμε για κάθε ασφαλισμένο μας».  

Σχετικά με τον Όμιλο Howden Matrix

O Όμιλος Howden Matrix αποτελεί σήμερα την ηγετική δύναμη στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση Μεγάλων Επιχειρήσεων και σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, αντασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων.

Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2003, έλαβε τη διαπίστευση Broker at Lloyd’s το 2012 και από τον Απρίλιο του 2020 αποτελεί μέλος του Howden Broking Group, του κορυφαίου διεθνούς ανεξάρτητου μεσίτη με $10 δισεκατομμύρια ασφάλιστρα υπό διαχείριση και ένα μοναδικό επιχειρηματικό μοντέλο που ενθαρρύνει την καινοτομία και την επιχειρηματική βιώσιμη ανάπτυξη.

Στη διάρκεια των 20 σχεδόν χρόνων δυναμικής ανάπτυξης, o Όμιλος Howden Matrix ίδρυσε εταιρίες στην Κύπρο και στη Νότιο Αφρική, ενώ μέσω του δικτύου Howden One εξυπηρετεί τους πελάτες του σε πάνω από 90 γεωγραφικές περιοχές και με περισσότερους από 15.000 έμπειρους επαγγελματίες που μιλούν την ίδια γλώσσα. Στην Ελλάδα o Όμιλος Howden Matrix διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στα Ιωάννινα, επιτυγχάνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή και τοπική εξυπηρέτηση των 750 και πλέον μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρηματικών πελατών της. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βουλή: Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση Μαμουλάκη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (Βίντεο)

Χάρης Μαμουλάκης

Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Χάρη Μαμουλάκη, για το θέμα του ΒΟΑΚ και των διοδίων που θα συνοδεύουν την κατασκευή του.

Σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής επισημαίνει τα εξής:

Ασκώντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ (!) και υπερασπιζόμενος την επιβολή διοδίων για όλους, απάντησε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών στην Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη για τον ΒΟΑΚ.

«Για μια ακόμη φορά, οι κυβερνώντες υποτιμούν τη νοημοσύνη των κατοίκων της Κρήτης. Συνεχίζουν όσα ξεκίνησαν για τον ΒΟΑΚ από την προηγούμενη Κυβέρνηση, προσθέτουν διόδια για όλους και παράλληλα, ασκούν αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ!» ανέφερε σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Αυτό που ξεκάθαρα αποδεικνύεται, είναι ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι η Κυβέρνηση των αποκλεισμών. Αποκλείουν τους πολίτες της Κρήτης από τον ΒΟΑΚ επιβάλλοντας πανάκριβα διόδια, όπως ακριβώς αποκλείουν και την τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από τη διαχείριση της έκτασης του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, που εν κρυπτώ ενέταξαν στο ΤΑΙΠΕΔ. Λειτουργούν αλαζονικά και με υπεροψία. Αυτή η συμπεριφορά, δεν θα μείνει αναπάντητη από τους πολίτες της Κρήτης. Η στιγμή του δικού τους αποκλεισμού, πλησιάζει.».

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης, ο Χάρης Μαμουλάκης αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή φιέστα της Κυβέρνησης της ΝΔ τον Μάιο του 2021, όπου επιβεβαιώθηκε ότι με καθυστέρηση δυο περίπου ετών, ο Κ. Μητσοτάκης συνεχίζει όσα ξεκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ, με την προσθήκη όμως διοδίων για όλους. Στη συνέχεια, αφού καυτηρίασε την απουσία σχεδιασμού για το τμήμα του ΒΟΑΚ Αγίου Νικολάου - Σητείας, ανέδειξε τις ασάφειες αλλά και το μεγάλο χρηματοδοτικό κενό του έργου, που έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 2 δισ ευρώ και ζήτησε για μια ακόμη φορά, αναλυτική ενημέρωση για τον επιμερισμό των ποσών χρηματοδότησης ανά τμήμα του. Παράλληλα, ζήτησε ενημέρωση και για το τμήμα Άγιος Νικόλαος - Σητεία, για το πότε αναμένεται να προσδιοριστεί η χάραξή του, καθώς και ποια θα είναι η σχεδιαζόμενη αρχιτεκτονική του διαγωνισμού.

Κατά την απάντησή του ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αφού ανέφερε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη χάραξη για τον ΒΟΑΚ, προχώρησε, επιτέλους, στην επί της ουσίας απάντηση για τις ενισχύσεις ανά τμήμα του έργου. Ειδικότερα, όπως δήλωσε, το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος (προϋπολογισμού 1,32 δισ) θα χρηματοδοτηθεί με 200 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και με 600 εκ. από το ΕΣΠΑ 2021-2027, το Χερσόνησος – Νεάπολη (προϋπολογισμού 290 εκ. ευρώ) με 80 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος εξολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης. Για το τμήμα Άγιος Νικόλαος - Σητεία, όπως είπε, δεν υπάρχει ακόμη τελικό κόστος, υπολογίζεται όμως ότι θα υπερβεί τα 300 εκ. ευρώ.

Κατά τη δευτερολογία του ο Χάρης Μαμουλάκης, κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Υφυπουργού για την χάραξη, καταθέτοντας στα πρακτικά έκθεση του ΤΕΕ/ΤΑΚ, από την οποία αποδεικνύεται ότι, ενώ ζητήθηκε η γνώμη του Επιμελητηρίου, δεν προσκομίστηκε ποτέ από την πλευρά του Υπουργείου η προμελέτη αποχέτευσης - αποστράγγισης των ομβρίων, η προμελέτη των τεχνικών με τον έλεγχο της υδραυλικής επάρκειάς τους και ο έλεγχος της υδραυλικής επάρκειας των τεχνικών γεφυρών, που αποτελεί ουσιώδη λόγο περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Επεσήμανε επίσης και δήλωση της μελετητικής εταιρείας, η οποία αποποιείται των ευθυνών της ως προς την ακρίβεια των υποβάθρων, καθώς και οι παραπομπές σε άλλες μελέτες που δε διατέθηκαν.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των διοδίων. «Σικελία, Σαρδηνία, Κορσική, Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα, Κύπρος. Επτά νησιωτικές περιοχές στην Ε.Ε., όπου σε καμία εξ αυτών δεν απαιτήθηκε από τους πολίτες να καταβάλλουν διόδια στο νησί τους. Γιατί; Επειδή υπάρχει νόρμα περί νησιωτικότητας, μια σαφέστατη ντιρεκτίβα της Κομισιόν, που προστατεύει της περιοχές αυτές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΟΑΚ: Παράταση στην διαβούλευση για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων

ΠΕΔ Κρήτης: Νέα παρέμβαση για τον ΒΟΑΚ

Αγαπάκης στο Ράδιο Κρήτη: Τα "θολά" σημεία του ΒΟΑΚ και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται

 

 

ESPA BANNER