Κρήτη

Στο επίκεντρο το θέμα για τα δυσπρόσιτα σχολεία στη Ρίζα του Ψηλορείτη

σχολείο

Την επανεξέταση των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στις Καμάρες και τα Βορίζια τα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν στην Υπουργική Απόφαση ως δυσπρόσιτα, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.
Μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων, δεν έχουν συμπεριληφθεί σχολεία σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι πραγματικά δύσκολη, καθώς το οδικό και το συγκοινωνιακό δίκτυο είναι προβληματικά.
Συγκεκριμένα, όπως καθορίζεται από τις διατάξεις της παρ. 7γ, του άρθρου 13, του Ν1351/1983 (56 τΑ΄), οι σχολικές μονάδες Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης ως δυσπρόσιτες «…καθορίζονται τα σχολεία που λειτουργούν σε περιοχές δυσπρόσιτες και συγκοινωνιακά απομονωμένες…»
Στις περιοχές Βορίζια και Καμάρες, λειτουργούν σχολικές μονάδες, απομακρυσμένες από το Ηράκλειο, με μεγάλο υψόμετρο, με ανύπαρκτη συγκοινωνιακή πρόσβαση και με δυσχερή οδική πρόσβαση.
Το Υπουργείο, επιδεικνύει την απαιτούμενη βούληση ώστε να αποκαταστήσει αδικίες που έχουν προηγηθεί και αυτό αποδεικνύεται από τη νέα Υ.Α. στις 13/11/2018 με την οποία αναμοριοδοτήθηκαν επιπλέον σχολικές μονάδες με αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτες.
Τόσο οι σύλλογοι εκπαιδευτικών του Νομού Ηρακλείου, όσο και το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, συμμετείχαν στη διαβούλευση για την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων, βάσει της οποία προέκυψαν τα δυσπρόσιτα σχολεία, ενώ με πρόσφατη επιστολή τους εκπρόσωποι του Δήμου, των Τοπικών Κοινοτήτων, επισημαίνοντας με πολύ συγκεκριμένα δεδομένα την ανάγκη για ένταξη των σχολείων Καμαρών και Βοριζίων στην κατηγορία δυσπρόσιτων.
Ο κ. Βαρδάκης όπως και σε παλαιότερη κοινοβουλευτική του παρέμβαση αλλά και σε κατ ιδίαν συνάντηση που είχε γίνει με τον κ. Γαβρόγλου, ζητά από τον Υπουργό Παιδείας να τροποποιήσει την Απόφαση ώστε να συμπεριληφθούν ως δυσπρόσιτα τα σχολεία των περιοχών Βορίζια και Καμάρες.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ