Κρήτη

Σχεδιάζουν ήδη την επόμενη ημέρα οι επαγγελματίες επισιτισμού και διασκέδασης της Κρήτης

καφετέρια

Την επόμενη ημέρα κοιτούν ήδη οι επαγγελματίες του επισιτισμού και διασκέδασης στο Ηράκλειο, γνωρίζοντας πως δεν θα είναι ποτέ πια ίδια. 

Μετά από το πρώτο σοκ με το σφράγισμα των καταστημάτων τους, έχουν μπει σε μία νέα φάση περισυλλογής κι αναδιοργάνωσης, ψάχνοντας την ιδανική λύση για την επιβίωση τους. Ήδη υπάρχουν επαγγελματίες που έχουν στραφεί σε αναζήτηση δανεισμού με ευνοϊκούς όρους, αφού πλήθος επιχειρήσεων δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε στα βασικά της έξοδα και ενοίκια. 

Το ερώτημα όμως, πέρα από τις πληρωμές των λογαριασμών, του ΙΚΑ και των λοιπών υποχρεώσεων, έχει να κάνει με το πώς θα συμπεριφερθούν οι καταναλωτές την επόμενη ημέρα και το πώς θα συμπεριφερθούν οι «αντίπαλοι» επιχειρηματίες. 

Σε μια πρώτη φάση, οι επαγγελματίες θεωρούν πως στην αγορά θα επέλθει μια «αυτορρύθμιση»  με μαζική προσέλευση θαμώνων, αμέσως μετά τη λήξη της καραντίνας, οπότε κι αν είναι αυτή.

Βεβαίως δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι συμπεριφορές, αλλά ούτε και το ποιες οι επιλογές των θαμώνων, καθώς τίθεται κι ένα σοβαρό οικονομικό ζήτημα. Οι περισσότεροι μιλούν για «αναβίωση εποχής Capital Controls» όπου σε πρώτη φάση επιβίωσαν όσοι πουλούσαν φθηνά. 

Αν αυτό το σενάριο βέβαια επιβεβαιωθεί, τότε θεωρείται δεδομένο σχεδόν, πως θα αρχίσει ένα «δεύτερο κύμα» με κάποιες επιχειρήσεις να μπαίνουν στη λογική μείωσης των τιμών για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό και κάποιες άλλες να μπαίνουν στη λογική «βομβαρδισμού» διαφημίσεων με όλα τα υπαρκτά μέσα για να αναχαιτίσουν το εις βάρος τους κλίμα. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται ότι η αγορά θα επιστρέψει πολλά χρόνια πίσω, ενώ εκείνοι που θα καταφέρουν να επιβιώσουν εφόσον επανέλθει η κανονικότητα θα είναι εκείνοι που θα επιδείξουν και τα γρηγορότερα αντανακλαστικά.

Κρήτη

Επισκέψεις Παπαδογιάννη Σε Ρέθυμνο Και Ηράκλειο

img-1.jpg

Σειρά παραγωγικών συναντήσεων με φορείς με τους οποίους συνεργάζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, είχε την Πέμπτη  04/06/2020 ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Ο κ. Παπαδογιάννης, έγινε δεκτός στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και συνομίλησε, με τον ομόλογο του στον Ο.Λ.Η., κ. Μηνά Παπαδάκη, τον Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Ιωάννη Βαρδαβά αλλά και το Νομικό Σύμβουλο, κ. Γιώργο Μερκουλίδη. Στη συνάντηση, στο επίκεντρο βρέθηκε η προοπτική μιας ευρύτερης συνεργασίας, μεταξύ των δυο φορέων με έμφαση στον τουριστικό τομέα και την κρουαζιέρα.

Τεχνική και άκρως ουσιαστική ήταν η συνάντηση του κ. Παπαδογιάννη, με τον Πρόεδρο και με μέλη της Διοικούσας του Τ.Ε.Ε Τμήματος Ανατολικής Κρήτης.  Ο Πρόεδρος του φορέα κ. Μιχάλης Χωραφάς καλωσόρισε τον «συνάδελφό» του Μηχανικό και επικεφαλής του Ο.Α.Κ και συνομίλησε  μαζί του, για μια σειρά από τεχνικής φύσεως θέματα  στα οποία μπορεί να υπάρξει «κοινός τόπος» μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ και Ο.Α.Κ.  Κυρίαρχα, αναδείχθηκαν τα ζητήματα του Β.Ο.Α.Κ και της Οδικής Ασφάλειας, στα οποία ο «ρόλος» του Ο.Α.Κ. τα επόμενα χρόνια, θα είναι «πρωταγωνιστικός».

Για τις δυνατότητες επέκτασης του Δικτύου της Δ.Ε.Υ.Α.Η. συζήτησε στην  συνέχεια ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Η, κ. Γιώργο Βουρεξάκη. Ένα ακόμη θέμα στο οποίο συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην συνάντηση , ήταν η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων για το νερό, το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Το  πρόγραμμα των επαφών  του κ. Παπαδογιάννη, περιελάμβανε  συνάντηση με τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Ιωάννη Σέγκο και το προεδρείο της Δ.Ε.Υ.Α.Χερσονήσου, η οποία αναβλήθηκε και  θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί. 

Οι επαφές, είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωί, στο Ρέθυμνο, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. ,  είχε σύντομη συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, στις εγκαταστάσεις του Ρεθύμνου.

«Ο κύκλος αυτών των επαφών είναι ουσιαστικός και μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα ευρύ  δίκτυο συνεργασιών, με φορείς από την μια μέχρι την άλλη άκρη του νησιού. Ο Οργανισμός έχει εισέλθει σε δημιουργική τροχιά και πολύ σύντομα, οι «καρποί» αυτών των συνεργασιών θα είναι ορατοί σε όλους», δήλωσε μετά το πέρας των συναντήσεων του ο κ. Παπαδογιάννης.