Κρήτη

Πώς Κρητικοί φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο - Στη Βουλή με παρέμβαση του Ράδιο Κρήτη

Φοιτητές

Θύελλα αντιδράσεων από γονείς και φοιτητές από το Ηράκλειο και άλλες περιοχές της Κρήτης έχει πυροδοτήσει η απόφαση του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών να ακύρωσει τους προβιβάσιμους βαθμούς σε μαθήματα χειμερινού εξαμήνου και απώλεια εξαμήνου λόγω των εργαστηρίων που όπως λέει η απόφαση δεν μπορούν να γίνουν δια ζώσης.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας άφησε το ελεύθερο σε κάθε σχολή να τις διεξάγει με τη διενέργεια σελφ τεστ.

 

Σε απόγνωση γονείς και φοιτητές

Το σοβαρό πρόβλημα ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη καθώς οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού θα πρέπει να διατηρήσουν τα σπίτια που νοικιάζουν με μεγάλο κόστος αλλά και το χαμένο εξάμηνο σημαίνει ότι οι φοιτητές του τμήματος δεν θα πάρουν το πτυχίο τους βγάζοντάς τους έξω απο τον προγραμματισμό τους.

 

Στη Βουλή το πρόβλημα - Το υπουργείο καλείται να βρει λύση

Στην εκπομπή παρενέβη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για μια αδικαιολόγητη απόφαση που θα ταλαιπωρήσει ψυχικά και οικονομικά τις οικογένειες και προανήγγειλε την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή ζητώντας να δοθεί λύση στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει.

"Σίγουρα, επεσήμανε ο Βουλευτής, υπάρχουν και άλλες σχολές Ιατρικές, φαρμακευτικές ή άλλης ειδικότητας με εργαστήρια που έχουν λάβει παρόμοια απόφαση και αυτό είναι άδικο για φοιτητές και γονείς.Εμείς θα ζητήσουμε αυτό να αλλάξει γιατί υπάρχει μεγάλη αναστάτωση" κατέληξε.

 

Οργή των φοιτητών - Τι ζητούν

Οι Φοιτητές Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εξής:

“Πρόσφατα ελήφθη η εξής απόφαση, έπειτα από παρέμβαση-εισήγηση του εκπροσώπου των φοιτητών, από τη συνέλευση του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών:

Κανένα εργαστήριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως

Μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου 2020- 2021 που περιλαμβάνουν εργαστήριο και τα οποία εξετάστηκαν επιτυχώς με προβιβασιμο βαθμό μόνο κατά το θεωρητικό τους μέρος, νόμιμα και με όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις του υπουργείου Παιδείας περί διασφάλισης της ποιότητας και της διαφάνειας ακυρώνονται. Ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να ολοκληρωθούν δια ζώσης τα εργαστήρια επομένως ο βαθμός ακυρώνεται και το μάθημα θα επανεξεταστεί μαζί με το εργαστήριο στο επόμενο ακαδημαϊκό έτος

Μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2020-2021 που περιλαμβάνουν και εργαστηριακό μέρος δεν μπορούν να εξεταστούν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά.

Μία τέτοια απόφαση κρίνεται από τους φοιτητές άκρως παράλογη και εις βάρος πολλών φοιτητών καθώς πολλοί είναι αυτοί που νοικιάζουν διαμερίσματα στην Πάτρα στα οποία δε μένουν λόγω πανδημίας ή που δουλεύουν για να τα συντηρήσουν. Πρακτικά αυτή η απόφαση αλλάζει τον προγραμματισμό που έχει κάνει κάθε φοιτητής και τον πηγαίνει ένα χρόνο πίσω, επιβαρύνοντας τον οικονομικά άλλον ένα χρόνο.Με μια τέτοια απόφαση ακυρώνεται η προσπάθεια ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού εξαμήνου, και σχεδόν των 3/4 ενός ακαδημαϊκού έτους, την ίδια στιγμή που η υπουργός Παιδείας κα. Νίκη Κεραμεως και ο υφυπουργός Παιδείας αρμόδιος για τα ΑΕΙ κ. Άγγελος Συρίγος, διαβεβαιώνουν συνεχώς πως θα γίνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ.

Καλείται επομένως το υπουργείο Παιδείας να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και να εκδώσει σαφείς οδηγίες για παράταση εξαμήνου μέχρι τον Αύγουστο, ακόμα και το Σεπτέμβριο αν χρειαστεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις των Πανεπιστημίων.

Το υπουργείο Παιδείας, τονίζουν οι φοιτητές, οφείλει να επιτρέψει να γίνουν εξ αποστάσεως τα εργαστήρια και όσα κρίνονται απολύτως αναγκαία να γίνουν δια ζώσης με όλα τα μέτρα ασφαλείας, μέχρι το τέλος της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς με παράταση του εξαμήνου.

Ακόμη, οφείλει να πάρει θέση περί της ακύρωσης των προβιβάσιμων βαθμών που επιτεύχθηκαν με εξ αποστάσεως εξετάσεις καθώς έτσι ακυρώνεται όλη η προσπάθεια και ο κόπος των φοιτητών  που έκαναν πολλές θυσίες ώστε να επιτύχουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας.

Τέλος, το τμήμα Φαρμακευτικής οφείλει να κατανοήσει πως πρέπει να εργαστεί ώστε να διασφαλίσει πως καμία προσπάθεια δεν θα πάει χαμένη και πως τα εξάμηνα θα ολοκληρωθούν κανονικά εντός του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών”

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ακριβός καφές μετά το άνοιγμα της εστίασης - Αυξήσεις τιμών και σε ταβέρνες

Κρήτη: Αναβρασμός στους επιχειρηματίες Γάμου & Βάπτισης - Πλήττεται και ο γαμήλιος τουρισμός

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

κινητο τηλέφωνο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας οι οποίοι κατηηγορούνται για κλοπή, προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνοικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα οι δύο δσράστες αφαίρεσαν από κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων δύο κινητά τηλέφωνα, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί στις Ιουνίου από το ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»