Κρήτη

Ο ΕΣΔΑΚ "ανάβει πράσινο" στο περιβάλλον

esdak.jpg

«Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ.» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε να λένε σε πηγαδάκι που είχαν στήσει Δήμαρχοι από αρκετές περιοχές της Ελλάδας, αλλά και εκπρόσωποι φορέων, μπροστά από το περίπτερο του Συνδέσμου στη δεύτερη Διεθνή Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος  Verde Tec, στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. στην Παιανία Αττικής.

Ο λόγος δεν ήταν μόνο το καινοτόμο έργο «Τροφή από Τρόφιμα – Food for Feed» που υλοποιεί ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης, το Χαροκόπειο και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου. Άλλωστε, γι’ αυτό βραβεύτηκε ο Πρόεδρός του Χάρης Μαμουλάκης, από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελο.

Εύσημα, ωστόσο, απέσπασε και για την πρωτοποριακή του  καμπάνια για την απόσυρση της πλαστικής σακούλας. Μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που  επισκέφθηκαν το περίπτερο, ζητώντας να πάρουν το ενημερωτικό έντυπο που έχει εκδώσει ο Σύνδεσμος, αλλά και την τσάντα πολλαπλών χρήσεων που διακινεί δωρεάν.

Φαίνεται πλέον ότι ο ΕΣΔΑΚ «ανάβει πράσινο» στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων, για την ανακύκλωση, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος του, «τα προβλήματα επιτάσσουν να κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αναβάθμιση της καθημερινότητάς μας».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

φωτια πυροσβεστικη πυρκαγια

Συναγερμός σήμανε νωρίς το απόγευμα στην Πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου από φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή στου Κοκκίνη Χάνι του Δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα στον Βραχόκηπο.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη πυροσβεστών με 6 οχήματα και 16 υπαλλήλους, που κατάφερε να ελέγξει την πυρκαγιά πριν πάρει μεγάλη έκταση ενώ οι άνεμοι που πνέουν δυσκόλεψαν την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε ξερόχορτα απείλησε και σπίτια όμως τόσο οι ένοικοί τους όσο και οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν τις φλόγες.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα

Ηράκλειο: 19χρονη κατήγγειλε τον σύντροφό της για ενδοοικογενειακή βία