Κρήτη

Νέα εποχή για τις Ενώσεις - Σχέδιο για τον πλούτο της Κρήτης

αγροτες επιδοτησεις.jpg

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπουν επίσημα οι βάσεις για τη δημιουργία της νέας Συνεταιριστικής Οργάνωσης, στην οποία πρόκειται να συμμετέχουν οι Ενώσεις της Κρήτης, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση, διάθεση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων. 

Από τις πρώτες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει η πρόθεση απ’ όλους τους εκπροσώπους των Ενώσεων να συνεργαστούν, αλλά και η αναγνώριση πως αν δεν υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο διεκδικήσεων δεν μπορεί να υπάρξει και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Όπως δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, στόχος είναι να ξαναμπούν οι ενώσεις στην τυποποίηση των προϊόντων και με ένα κοινό Brand Name να διεκδικήσουν το μερίδιο της αγοράς, που τη δεδομένη στιγμή εκμεταλλεύονται με τα προϊόντα της Κρήτης, χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. 

Με βάση τα όσα διευκρίνισε ο κ. Γαβαλάς, η νέα προσπάθεια χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό μείγμα marketing κι ένα νέο εταιρικό μοντέλο, το οποίο θα αποφασιστεί μέσα από τις συζητήσεις που αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα πάνω σε αυτή τη βάση. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε πως υπάρχουν όλες οι εγκαταστάσεις για να υλοποιηθεί το εγχείρημα, ενώ δεσμεύθηκε πως με βάση τις εξελίξεις, από την επόμενη χρονιά θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό το νέο, δυναμικό ξεκίνημα. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Εγκαίνια της έκθεσης για την «80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου»

εγκαινια- μαχη της κρητης

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με θέμα «80η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης – Η Μάχη του Ηρακλείου» (20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941) θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Επιμελητής είναι ο Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, κ. Κωστής Μαμαλάκης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941).

Η έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο 15 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου. Είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και το ωράριο λειτουργίας είναι: Τις καθημερινές από Δευτέρα έως και Παρασκευή το πρωί από τις 09:00 έως τις 14:00 και το απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:30. Το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 17:30 έως τις 21:30 και την Κυριακή από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:00.

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεργαζόμενος με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) για καινοτόμες εφαρμογές, προχωρά στην προβολή των ιστορικών ντοκουμέντων με την τεχνική του projection mapping, στο εμβληματικό μνημείο του Κούλε. Οι προβολές έχουν προγραμματιστεί, μετά τη δύση του ηλίου, την Πέμπτη 20/5, την Παρασκευή 21/5, το Σάββατο 22/5, την Κυριακή 23/5 και την Δευτέρα 24/5.

Παράλληλα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ταγματάρχη Τζουλάκη, την Παρασκευή 21 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι.

Eιδήσεις σήμερα

Το Ηράκλειο τιμά τη Μάχη της Κρήτης - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μάχη της Κρήτης - Χανιά: Έκθεση αδημοσίευτων φωτογραφιών και σπάνιων αντικειμένων