Κρήτη

Δεκάδες σχολεία υπό κατάληψη σε όλη την Κρήτη!

ΚΑΤΆΛΗΨΗ

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει το "κύμα" των καταλήψεων σε σχολεία της Κρήτης, μία μόλις εβδομάδα μετά το άνοιγμα των σχολείων, εν μέσω πανδημίας.

Το θέμα της μάσκας διχάζει και με αυτό το επιχείρημα στην "φαρέτρα" τους οι μαθητές κάνουν κατάληψη, μαζί με άλλα αιτήματα όπως η κάλυψη των κενών. 

Σήμερα τα υπό κατάληψη σχολεία στο νομό Ηρακλείου είναι περισσότερα από εκείνα στα οποία γίνεται μάθημα.

Συγκεκριμένα υπό κατάληψη τελούν:

8ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 6ο ΓΕΛ Ηρακλείου,7ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 3ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, Γυμνάσιο Θραψανού, Γυμνάσιο και Λύκειο Χερσονήσου, Λύκειο Γουβών, Λύκειο Αλικαρνασσού, 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίων Δέκα, Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίας Βαρβάρας, 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, 6ο ΕΠΑΛ, Γυμνάσιο και Λύκειο Προφήτη Ηλία, 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου, 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, Γυμνάσιο Ζαρού, Γυμνάσιο Αρχανών, Λύκειο Ασημίου, ΕΠΑΛ Μοιρών, 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, Γυμνάσιο και Λύκειο Χάρακα, Γυμνάσιο Βενεράτου, Λύκειο Μελεσών.

Καταλήψεις και στα Χανιά

Υπό κατάληψη στο νομό Χανίων, είναι τα σχολεία:

-1ο , 2ο ,3ο 4ο και 5ο Γενικό Λύκειο Χανίων, Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, Λύκειο Σούδας, ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου και το 1ο ΕΠΑΛ.

Το 1ο,3ο 4ο και 5ο Γυμνάσιο Χανίων, το Γυμνάσιο Κουνουπιδιανών και το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Oι καταλήψεις στο Νομό Ρεθύμνου

Υπό κατάληψη τελούν το 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το  ΓΕΛ Ατσιπόπουλου, το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Περάματος, το Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Γαράζου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Φουρφουρά και το Λύκειο Ανωγείων.

 

 

Κρήτη

Αναπτυξιακά θέματα και έργα του Δήμου Ανωγείων στη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου

dimarhos_anogeion_perifereiarhis.jpg

Αναπτυξιακά θέματα και έργα που αφορούν τον Δήμο Ανωγείων συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις των έργων που έχει εντάξει και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης από το πρόγραμμα της και αποτελούν σημαντικής αξίας υποδομές για τον πολιτισμό, την ιστορία και την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας Κρήτης.