Την σοβαρή κρίση λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) Σητείας εξαιτίας χρόνιας υποστελέχωσης, την υποβάθμιση, την πολυνομία, την κακή νομοθέτηση και την απουσία σαφών οδηγιών δημιουργούν επιπτώσεις στην οικοδομική δραστηριότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.
Πιο συγκεκριμένα:
Σε συνέχεια της χθεσινής συζήτησης για το μέλλον των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) που έγινε στο κτίριο του ΤΕΕ/ΤΑΚ με πρωτοβουλία της ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ, αναδείχθηκε ότι οι δυσκολίες στη λειτουργία των ΥΔΟΜ που σχετίζονται με τη χρόνια υποστελέχωση, την υποβάθμιση, την πολυνομία, την κακή νομοθέτηση και την απουσία σαφών οδηγιών από το ΥΠΕΝ, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική και κοινωνική ζωή κάθε περιοχής.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα προβλήματα στη λειτουργία της ΥΔΟΜ Σητείας έχουν επιπτώσεις στην οικοδομική δραστηριότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής και γι’ αυτό είναι επιτακτική η εξεύρεση λύσης.
Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, η στοχοποίηση δημόσιων λειτουργών δε βοηθάει πουθενά, αντίθετα επιταχύνει την κατάρρευση των υπηρεσιών και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ελέγχων. Το γεγονός αυτό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των κατασκευών και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, μετατρέποντας τον έλεγχο από εγγύηση νομιμότητας σε εμπορεύσιμη υπηρεσία.
Η ΕΜΔΥΔΑΣ ΑΚ είναι ανοικτή σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συνδράμει στη επίλυση του προβλήματος με στόχο την τήρηση της νομιμότητας, τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας προς όφελος των πολιτών .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: