Κρήτη

Κρήτη: Υπολογιστές σε σχολεία που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για τα τροχαία ατυχήματα

υπολογιστές

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό για τα τροχαία ατυχήματα, παραδόθηκαν σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Οι υπολογιστές παραδόθηκαν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κισσάμου, στο Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, στο Γυμνάσιο Κανδάνου, το 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και στα Επαγγελματικά Λύκεια Ακρωτηρίου, Βρυσών και Πλατανιά.

Την ανάγκη τα παιδιά από μικρή ηλικία να αποκτήσουν κουλτούρα καλής κυκλοφοριακής αγωγής τόνισε κατά την εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «από μικρή ηλικία τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν κουλτούρα καλής οδηγικής συμπεριφοράς. Με αυτή την συμβολική κίνηση την οποία είχε υποσχεθεί ο περιφερειάρχης δόθηκαν κάποιοι υπολογιστές στα σχολεία που έδειξαν ενδιαφέρον. Είναι μια προσπάθεια να ενθαρρύνουμε και άλλα σχολεία και άλλους εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν πιο πολλά παιδιά σε τέτοιες διαδικασίες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Σταύρος Πολέντας ανέφερε πως «με τέτοιες ενέργειες προωθείται με τον καλύτερο τρόπο η καμπάνια για την πρόληψη και την σωστή οδηγική συμπεριφορά. Είναι σημαντικό, τα παιδιά από μικρή ηλικία να μαθαίνουν τους κανόνες της οδικής ασφάλειας».

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Πολέντας, είναι σε εξέλιξη η υποβολή συμμετοχών για τον 5ο διεθνή μαθητικό-φοιτητικό διαγωνισμό πολυμέσων ηχητικού μηνύματος και αφίσας με τίτλο, «αγωνίζομαι για την οδική ασφάλεια».

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: 58χρονος με υποκείμενο νόσημα έχασε τη μάχη για τη ζωή

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας άντρας 58 χρόνων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, στη ΜΕΘ του Βενιζελείου μετά από επιπλοκές της νόσου covid- 19. 

Ο άτυχος άντρας νοσηλευόταν αρχικά στην Ογκολογική Κλινική ωστόσο, όταν διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοιό, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για ασθενείς με covid, όπου και κατέληξε σήμερα.

 

Περισσότερες ειδήσεις:

Ο Μιχάλης Μπούσης μίλησε στο ekriti.gr από την Αμερική για τις εξελίξεις στον ΟΦΗ

Δένδιας: Στο Κάιρο για συνομιλίες με τον ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι

Σακελλαροπούλου: Οι Τούρκοι σχολίασαν μέχρι και τα παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας