Κρήτη

Κρήτη: Το μήνυμα έλεγε να φορούν τη μάσκα αλλά κάποιοι ... το αγνόησαν

Μάσκα - κορωνοϊός

Καθημερινοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη για την τήρη των μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Χθες, σε όλη την Κρήτη, βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε 43 συνολικά πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα σε χώρους όπου η χρήση της ήταν υποχρεωτική.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες παραβάσεις βεβαιώθηκαν στην ΠΕ Χανίων όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή ειδικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Μάλιστα, την Τρίτη (25/8), οι Χανιώτες έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά την προστατευτική τους μάσκας.

Παρ'όλα αυτά, κάποιοι δεν το έκαναν με συνέπεια να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ αλλά και να βάλουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία όσο και των άλλων. 

Συγκεκριμένα στα Χανιά βεβαιώθηκαν 29 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικής μάσκας, στο Ρέθυμνο 2, στο Ηράκλειο 11 και μία στο Νομό Λασιθίου.

Γ.Π.

Κρήτη

Ηράκλειο: Έκοψε στα δύο ο καινούργιος δρόμος στο Αρκαλοχώρι (βιντεο)

δρόμος - ρωγμή

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ρωγμή που έχει προκληθεί στον καινούργιο δρόμο του Αρκαλοχωρίου προς τη Βιάννου η οποία μάλιστα διαπερνά και τα δύο ρεύματα.

Το βίντεοι αναρτήθηκε από τον χρήστη τις ημέρες όπου ανεμενόταν το κύμα κακοκαιρίας "Μπάλλος" ωστόσο εκτιμάται ότι η ρωγμή προήλθες από τις απανωτές σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι.

Δείτε το βίντεο του Γιώργου Ξωχάκη:

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Στις φλόγες το ΙΧ - Σε πανικό ο οδηγός

Κρήτη: Μέθυσε και έκανε το καφενείο... καλοκαιρινό

Ηράκλειο: Αλκοτέστ και ενημέρωση από την Τροχαία σε καταστήματα εστίασης (φωτο)

Φόβοι ότι θα αυξηθεί η ανομβρία στα νησιά τις επόμενες δεκαετίες

 

ESPA BANNER