Κρήτη

Κρήτη: Την Πέμπτη η συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου

perifereiako-sumvoulio-krhths.jpg

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 και ώρα 14.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας).

  Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης -  Πρόγραμμα Καλλικράτης), είναι τα εξής: 
Α. Ανακοινώσεις Προέδρου 
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη
Γ. Απάντηση σε ερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Δανδουλάκη Κωνσταντίνου με θέμα:
 -  Πρόταση για Συμπληρωματική Μελέτη Αρδευτικού Δικτύου στη Μελέτη του Έργου της Εκτροπής του Φράγματος του Πλατύ. 

1. ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1.1 Έγκριση τέταρτης (4ης) Τροποποίησης Σχεδίου Δράσης ΠΚ/ΠΕ έτους 2018, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ.

- (εισηγήτρια η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ΠΚ κα Δασκαλάκη Χρυσούλα).

1.2  Έγκριση - επικαιροποίηση της Στρατηγικής Τουριστικής Προώθησης και Προβολής της Περιφέρειας Κρήτης 2014-2020, σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Ηρακλείου.

1.3 Τροποποίηση της αρ. 20/2018 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΚ που αφορά την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Δράσεις Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης 2018-2020» στο ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Κρήτη» 2014-2020» με δικαιούχο την Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με την εισήγηση του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Ηρακλείου.

- (εισηγητής των αριθμ. 1.2 και 1.3 θεμάτων ο εντεταλμένος ΠΣ στον τομέα  Τουρισμού κ. Βαμιεδάκης Μιχάλης). 

1.4 Ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Ορειβατικού Μονοπατιού Ε4 ως εργαλείου για την ανάπτυξη και προβολή του Τουρισμού της Κρήτης (Έγκριση υποβολής πρότασης προς το Ε.Π.  Κρήτη στην πρόσκληση 6.c.4: Ενίσχυση Δράσεων Τουριστικής Προβολής), σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

- (εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΠΚ κ. Μιχελογιάννης Δημήτρης) 
2. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ

2.1 Ψήφιση 4ης τροποποίησης Προϋπολογισμού ΠΚ οικονομικού έτους 2018, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 165988/19-07-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

2.2 Εκτέλεση Προϋπολογισμού ΠΚ Β’ τριμήνου, οικονομικού έτους 2018, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 162443/17-07-2018 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικού ΠΚ.

  - (εισηγήτρια των αριθμ. 2.1 και 2.2 θεμάτων η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου κα Λιονή Μαρία). 

2.3 Μεταβίβαση λόγω αγοράς των  μετοχών της υπό εκκαθάρισης  Ε.Α.Σ Κυδωνίας - Κισάμου  μετόχου της Αναπτυξιακής Ν. Χανίων Α.Ε στην Περιφέρεια Κρήτης (Π.Ε. Χανίων), σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση. 

2.4 Έγκριση για την υποβολή πρότασης στα πλαίσια της πρόσκλησης του ΠΕΠ Κρήτη με τίτλο: Ψηφιακές Εφαρμογές στο Μουσείο Τυπογραφίας Χανίων Γ.&Ε Γαρεδάκη» και έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Μουσείου Τυπογραφίας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση. 

- (εισηγητής των αριθμ. 2.3 και 2.4 ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος)
3. ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
3.1 Αποδοχή Υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος iWaterMap: Water Technology Innovation Roadmaps- Οδικoί Χάρτες Καινοτομίας στην Τεχνολογία Ύδατος, του Χρηματοδοτικού  Πλαισίου Interreg Europe, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

3.2. Αποδοχή Υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WIN-POL: Waste Management Intelligent Systems and Policies - "Ευφυή" Συστήματα και Πολιτικές στη Διαχείριση Αποβλήτων, του Χρηματοδοτικού Πλαισίου Interreg Europe, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

3.3 Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MISTRAL, του Χρηματοδοτικού  Πλαισίου Interreg MED, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

3.4 Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος BRANDTOUR, του Χρηματοδοτικού  Πλαισίου Interreg EU, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

3.5   Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IMPRECO, του Χρηματοδοτικού  Πλαισίου Interreg ADRION, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

3.6 Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ODEON, του Χρηματοδοτικού  Πλαισίου Interreg MED, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.
 
3.7 Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με μίσθωση έργου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INTERREG MED “MD.net” Mediterranean Diet - When Brand Meets People - ∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες», σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 167000/20-07-2018 έγγραφο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λασιθίου 

- (εισηγητής των αριθμ. 3.1 έως 3.7 θεμάτων ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων κ. Αλεξάκης Γιώργος).

     

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες