Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πότε βγαίνουν οι... «Ράμπο» στα εστιατόρια για το συσκευασμένο λάδι

Image
05s22trapezia_estiatorio-thumb-large.jpg
 clock 08:29 | 03/06/2018 writer icon newsroom ekriti.gr

Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι έλεγχοι στην εστίαση για να διαπιστωθεί αν ακολουθούν οι επιχειρηματίες τις οδηγίες και τους κανόνες του νομοσχεδίου που τέθηκε σε ισχύ από την 1 Ιανουαρίου 2018.

Οπως έχει γράψει το ekriti.gr αν και από την 1η Γενάρη 2018 θα έπρεπε σε όλα τα εστιατόρια της Κρήτης και της Ελλάδας γενικότερα να εφαρμοστεί η τοποθέτηση εμφιαλωμένων μπουκαλιών ελαιολάδου στα τραπέζια, εντούτοις το μέτρο αυτό δεν το έχει λαβεί σχεδόν κανείς εστιάτορας υπόψιν του.

Συμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε το Σεπτέμβρη του 2017, ο οποίος έβαλε το λάδι στην εστίαση σε άλλο πλαίσιο, κάθε τραπέζι εστιατορίου θα έπρεπε να έχει πάνω μπουκάλι με ελαιόλαδο, με επώνυμη ετικέτα, σφραγισμένο και με πώμα μιας χρήσης.

Η είδηση για τους ελέγχους, ήρθε δια στόματος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως είπε σε ό,τι αφορά στην απαίτηση για την υποχρεωτική χρήση μη επαναγεμιζόμενων φιαλών ελαιολάδου στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, σημειωσε ότι ο ΕΦΕΤ έχει εντάξει στον προγραμματισμό του ελέγχους, οι οποίοι θα ενταθούν κατά την καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο, κατά τη διεξαγωγή των οποίων θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων σε αυτή την απαίτηση. 

Η απάντηση αυτή δόθηκε μετά από Ερώτηση του Βουλευτή Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος είχε ζητήσει να μάθει λεπτομέρειες για αυτό το θέμα που απασχολεί έντονα τον επιχειρηματικό κόσμο και δη το χώρο της εστίασης
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis