Κρήτη

Κρήτη: Τα μποφόρ έδεσαν τα πλοία στα λιμάνια - Σε επιφυλακή το Λιμεναρχείο

απαγορευτικο

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη ανάγκασαν τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου  Ναυτιλίας να εκδώσουν απαγορευτικό απόπλου των πλοίων και από τα λιμάνια της Κρήτης και του Πειραιά.

Έτσι μέχρι νεωτέρας απαγορεύτηκε η αναχώρηση από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων και αντιστοίχως από τον Πειραιά.                                              

Στο μεταξύ και τις επόμενες ώρες αναμένεται να διατηρηθούν τα μποφόρ που φτάνουν τα 9 στα πελάγη ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται στην Κρήτη τη Δευτέρα κυρίως από το μεσημέρι και μετά σύμφωνα  με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.

 

 

 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Ψηφιακό μουσείο και βιβλιοθήκη σε ένα ιστορικό κτίριο

kalantzakis-palio-dhmarxeio_5.jpg

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου στο κέντρο της Ιεράπετρας που φιλοξενούσε για χρόνια τις δημοτικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 92.244€ που αφορούσε τη διαμόρφωση του κτιρίου του παλιού δημαρχείου Ιεράπετρας για τη φιλοξενία του Ψηφιακού Μουσείου και της Βιβλιοθήκης της Ιεράπετρας.

Το σημείο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την συνεργάτιδά του κα. Νίκη Σαμπροβαλάκη και τον  προϊστάμενο του Τμήματος Προγραμματισμού και Διαφάνειας του Δήμου κ. Λευτέρη Δραγασάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:

«Ανακαινίσαμε το κτίριο όπου στεγαζόταν το Δημαρχείο Ιεράπετρας υλοποιώντας εκτεταμένες κτιριακές εργασίες σεβόμενοι ταυτόχρονα την ιστορικότητά του.

Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική του κτιρίου και την κομβική του θέση καθώς στους χώρους του θα φιλοξενηθεί του ένα καινοτόμο ψηφιακό μουσείο και μία σύγχρονη βιβλιοθήκη που είχε ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας.

Συνεχίζουμε με τον εξοπλισμό των χώρων και με κάποιες τελευταίες παρεμβάσεις που θα προσδώσουν το τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και θα καταστήσουν το κτίριο επισκέψιμο στο κοινό.»