Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Κάθε μέρα και περισσότεροι στη ΜΕΘ - Σε εφαρμογή το Plan b στο ΠΑΓΝΗ

κορωνοϊός ΜΕΘ

Αυξάνονται οι νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Κρήτης ασθενών με κορωνοϊό.

Η πίεση που ασκείται είναι πλέον μεγάλη κυρίως στα νοσοκομεία του Ηρακλείου, όπου μεταφέρονται ασθενείς και από άλλους νομούς.

Μάλιστα στο ΠΑΓΝΗ μπήκε σε εφαρμογή το plan B, δηλαδή η Παθολογική Κλινική μεταφέρθηκε στην Οφθαλμολογική και πλέον στις 25 κλίνες covid προστέθηκαν άλλες 21, αποκλειστικά και μόνο για ασθενείς με κορωνοϊό.

Σήμερα Τετάρτη 25/11/2020 σε νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται συνολικά 86 ασθενείς, εκ των οποίων οι 18 σε ΜΕΘ και οι 68 σε κλινικές Covid. Υπενθυμίζουμε ότι χθες στην Εντατική νοσηλεύονταν 14 ασθενείς.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 9 ασθενείς στη ΜΕΘ και 27 στην κλινική covid

Στο Βενιζέλειο 7 ασθενείς στη ΜΕΘ και 11 στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Χανίων 1 ασθενής στη ΜΕΘ και 14 στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 1 ασθενής στη ΜΕΘ και 3 στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 11 ασθενείς στην στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας 2 ασθενείς στην κλινική covid

Στα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Νέος θάνατος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Κρήτη

Ηράκλειο

7η ΥΠΕ Κρήτης: Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος σε Νοσοκομείο της Κρήτης

Ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος που αγοράστηκε από την 7 ΥΠΕ

Παραδόθηκε σήμερα στο ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο» από την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ο πρώτος παστεριωτής μητρικού γάλακτος, σε Νοσηλευτική Μονάδα Νεογνών της Κρήτης.

Η αγορά πραγματοποιήθηκε από τον προϋπολογισμό της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έπειτα από την αναγκαιότητα που εξέφρασαν οι γιατροί και νοσηλευτές της Μονάδας, σε προηγούμενη επίσκεψη της Διοικήτριας στη ΜΕΝΝ.

Η παράδοση έγινε παρουσία του Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της ΥΠΕ Κρήτης κ. Πλατάκη Μιχάλη, του Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Τερζάκη Κωνσταντίνου, της Αναπληρώτριας Διοικήτριας κ. Κωστάκη Ελευθερίας, του Δ/ντη Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Λυδάκη Χάρη, της Διευθύντριας ΜΕΝ Νεογνών κ. Κοροπούλη Μαρίνας και του προσωπικού της Μονάδας.

Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.
Κατά τη διαδικασία παράδοσης του παστεριωτή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ΓΝ «Βενιζέλειο – Πανάνειο», είναι το πρώτο νοσοκομείο της Κρήτης και από τα πρώτα σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο οποίο θα γίνεται παστερίωση του μητρικού γάλακτος, ώστε να παρέχεται με ασφάλεια στα πρόωρα νεογνά.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα που διασφαλίζει την πρόληψη από συγγενείς και απλές λοιμώξεις, διατηρώντας τις θρεπτικές ουσίες του μητρικού γάλακτος. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στη λειτουργία του τμήματος Νεογνών και πρόκειται να ενισχύσει το εγχείρημα της σύγχρονης Νεογνολογίας, ώστε τα πρόωρα νεογνά να τρέφονται με μητρικό γάλα.

Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να εξασφαλίσει για τις ΜΕΝΝ των υπολοίπων νοσοκομείων της Κρήτης ανάλογη προμήθεια για ασφαλή χορήγηση μητρικού γάλακτος στα πρόωρα νεογνά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ανατροπή με τον Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Μαλεβίζι: 895.000€ για ακόμη τρία σχολεία στο ΕΣΠΑ

Εκπρόσωποι Σχολών Χορού της Κρήτης: Κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια