Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 602 ενεργά κρούσματα σε δύο εβδομάδες!

μάσκα ηράκλειο

Στην Κρήτη μέσα σε δύο εβδομάδες επιβεβαιώθηκαν 602 ενεργά κρούσματα, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, είπε ο κ. Βαμβακάς, αποδεικνύεται ότι τα νεαρότερα άτομα μεταδίδουν τον ιό στους μεγαλύτερους, ενώ μεγάλη είναι η μετάδοση μεταξύ των μελών των οικογενειών.

Ο κ. Βαμβακάς επέστησε την προσοχή ειδικά αυτή την περίοδο που είναι σε εξέλιξη το λιομάζωμα, τονίζοντας ότι πρέπει να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ επεσήμανε ότι εντός των ημερών θα διενεργηθούν στο νησί, μαζικά rapid test.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Κρήτης

Συνολικά 86 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης, εκ των οποίων οι 14 στις ΜΕΘ.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 30 ασθενείς, εκ των οποίων 5 στη ΜΕΘ (όλοι διασωληνωμένοι) και 25 στην κλινική covid.

Στο Βενιζέλειο 18 ασθενείς, 7 στη ΜΕΘ (όλοι διασωληνωμένοι εκτός ενός), και 11 στην κλινική Covid

Στο Νοσοκομείο Χανίων 17 ασθενείς 1 στη ΜΕΘ και 16 στην κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 5 ασθενείς, 1 στη ΜΕΘ και 4 στην κλινική Covid., 

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 15 ασθενείς, όλοι στην Κλινική covid

Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική Covid

Στα νοσοκομεία Νεάπολης και Σητείας δεν νοσηλεύεται με κορωνοϊό κανένας ασθενής.

 

Υπό έλεγχο αλλά οριακά το Βενιζέλειο

Ο συντονιστής Covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου Γρηγόρης Πασπάτης δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι η Γενική Μονάδα θα μετατραπεί σε Μονάδα covid ώστε η χωρητικότητα από 7 κλίνες να αυξηθεί σε 12, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Νέος θάνατος από κορωνοϊό

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Γέννησαν δύο γυναίκες, θετικές στον ιό

Κρήτη

Κρήτη: Συνάντηση Κουράκη με Καραμανλή και Κεφαλογιάννη για τον ΒΟΑΚ

Γιάννης Κουράκης

“Κλείδωσε” για την ερχόμενη Πέμπτη, το σημαντικό ραντεβού που θα έχει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, Γιάννης Κουράκης και μέλη της διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον πολύπαθο ΒΟΑΚ ενώ η συνάντηση αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον μετά από τα όσα ανέφερε ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα κατατεθούν όλες οι μελέτες για να δοθεί η απαραίτητη περιβαλλοντική αδειοδότηση, ενώ αναφέρθηκε στην προμελέτη οδικών και υδραυλικών έργων στις παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, στο πλαίσιο της οποίας θα εξετασθεί και το ζήτημα των πέντε ανισόπεδων κόμβων, Μεσσαράς, Φοινικά, Κνωσσού, Κατσαμπά και αεροδρομίου.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ που δίνει μεγάλη σημασία στο θέμα του συγκεκριμένου δρόμου, ανακοίνωσε την ακριβή ημερομηνία για τη συνάντηση που θα έχει, μιλώντας σήμερα στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη ενώ τόνισε την ανάγκη ύπαρξης νέων χαράξεων.

Μίλησε για την πρωτοβουλία του, που στάθηκε η αφορμή για την επικείμενη συνάντησή του στο Υπουργείο και στάθηκε στην αξία που θα έχει το γεγονός ότι ο Κρητικός υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης γνωρίζει καλά το θέμα και όλες τις παραμέτρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Καραμανλής, από τη Βουλή, σημείωσε χθες ότι το υπουργείο του έχει αναθέσει από τις 09/11/2020, σύμβαση συμβούλων για να εξετάσουν και τα ζητήματα των 5 κόμβων στο Ηράκλειο, συμπεριλαμβανομένων και των παρακάμψεων στα Χανιά και το Ρέθυμνο και τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης αναμένονται εντός του Φεβρουαρίου.

Σημείωσε πάντως ότι οι κόμβοι στο Ηράκλειο, που εκτείνονται σε μήκος 7 χλμ, δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και χρόνια. Το οδόστρωμά τους είναι σε κακή κατάσταση και αυτό δημιουργεί τεράστια ζητήματα οδικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κακοκαιρία: Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό παράτολμοι εκδρομείς

Νίκος Παπαθανάσης στο Ράδιο Κρήτη: Θα στηριχθούν με όλα τα μέσα επιχειρήσεις και εργαζόμενοι