Κρήτη

Κορωνοϊός: Οριακή η κατάσταση στο Βενιζέλειο με τις κλίνες ΜΕΘ

βενιζέλειο νοσοκομείο

Στα όριά του βρίσκεται σήμερα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, αναφορικά με την νοσηλεία ασθενών με covid, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανώλη Αργυράκη ο συντονιστής Covid του εν λόγω Νοσοκομείο, Γρηγόρης Πασπάτης, σήμερα στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 4 ασθενείς με covid, διασωληνωμένοι, και άλλοι 7 ασθενείς, επίσης στη ΜΕΘ με άλλα προβλήματα υγείας.

Και οι 11 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες, και αν χρειαστεί άλλος ασθενής νοσηλεία σήμερα, θα πρέπει να αναζητηθεί κρεβάτι σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης, όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

O κ. Πασπάτης πρόσθεσε ότι υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης νέων κλινών στο Βενιζέλειο, παραδέχθηκε ωστόσο ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

Σήμερα στα νοσοκομεία της Κρήτης νοσηλεύονται με κορωνοϊό συνολικά 52 άτομα, εκ των οποίων 12 στην Εντατική.

Αναλυτικά:

Στο ΠΑΓΝΗ σήμερα νοσηλεύονται 6 άτομα στη ΜΕΘ και 17 στην κλινική covid.

Στο Νοσοκομείο Χανίων 1 άτομο στη ΜΕΘ και 7 στην covid,

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου 3 άτομα, όλα στην κλινική Covid,

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου 1 άτομο στη ΜΕΘ και 3 στην covid

Στο νοσοκομείο Σητείας 1 άτομο στην κλινική Covid,

Στο νοσοκομείο Ιεράπετρας 1 άτομο στην covid 

και στο Νοσοκομείο Νεάπολης 2 άτομα στην covid.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα οδήγησε σε πιο αυστηρά μέτρα από απόψε το βράδυ, ενώ και η μέχρι στιγμής καλύτερη κατάσταση στην Κρήτη, φαίνεται ότι ανατρέπεται.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου

Θρήνος

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ο αιφνίδιος θάνατος του γνωστού δικηγόρου Βενιζέλου Κάββαλου ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών.

Ο γνωστός Ποινικολόγος του Ηρακλείου, αισθάνθηκε αδιαθεσία χθες βράδυ με συνέπεια λίγη ώρα αργότερα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο εκλιπών, που έτυχε μεγάλου σεβασμού των συναφέλφων του, αφήνει πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη για τους νεώτερους δικηγόρους.

Ο νομικός κόσμος ττης Κρήτης είναι συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου.

Ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος Ηρακλείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση στο ekriti: "Ο Βενιζέλος Κάββαλος ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νεώτερους νομικούς και αφήνει πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη. Η απώλεια του κάνει τη δικηγορία φτωχότερη. Νιώθουμε ότι από δίπλα μας έφυγε ένα σημαντικό κομμάτι. Θα μας λείψει πολύ".

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Γυρίζει και... σαρώνει η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ - Νέα σύλληψη

Ηράκλειο: Του έβαλε τα χρήματα στην τράπεζα... κι ακόμη το μετανιώνει

Ηράκλειο: Τράκαρε, έφυγε και άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου