Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 23χρονης τουρίστριας που τραυματίστηκε σε μονοπάτι
πυροσβέστης διάσωση
 clock 10:12 | 31/08/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου (30/8) η επιχείρηση διάσωσης τουρίστριας που τραυματίστηκε σε μονοπάτι δυτικά των Σφακίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων η 23χρονη Γαλλίδα με το φίλο της είχαν πάει για πεζοπορία στα Γλυκά Νερά όταν περίπου στις 18.30 έπεσε και τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει.

Ο φίλος της κάλεσε το 112 και αμέσως ενημερώθηκε το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Ανώπολης Σφακίων όπου 7 πυροσβέστες εποχικό και μόνιμο προσωπικό, αλλά και ένας εθελοντής έσπευσαν για βοήθεια. Οι έμπειροι διασώστες πολύ σύντομα έφτασαν στο σημείο και μετέφεραν την τραυματισμένη τουρίστρια με φορείο στην παραλία των Γλυκών Νερών.

Εκεί παρέλαβε την 23χρονη ένας ιδιώτης με το σκάφος του που προσφέρθηκε εθελοντικά να βοηθήσει και τη μετέφερε στη χώρα Σφακίων όπου την περίμενε ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο κέντρο υγείας Σφακίων όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Από εκεί ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο νοσοκομείο Χανίων για περαιτέρω νοσηλεία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι περιοχές νότια του νομού Χανίων έχουν διαδρομές και μονοπάτια που συχνά προτιμούν οι περιπατητές, ωστόσο δεν υπάρχουν δρόμοι και τόσο η πρόσβαση, όσο και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης είναι δύσκολες και απαιτητικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα στη Λεωφόρο Καζαντζίδη (φωτογραφίες)

Εύβοια: Δύο τροχαία με έναν 21χρονο νεκρό και τέσσερις τραυματίες

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis