Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Παρουσίαση του βιβλίου "6 Μήνες που συγκλόνισαν την Ελλάδα"

Image
βιβλιο καραμπελια
 clock 10:35 | 12/09/2015 writer icon newsroom ekriti.gr

Το βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης και οι Εναλλακτικές Εκδόσεις την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015, στις 8 μ.μ., διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Καραμπελιά “6 Μήνες που συγκλόνισαν την Ελλάδα”. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Κώστας Δαμαβολίτης, πρώην βουλευτής, Πέτρος Ινιωτάκης, αντιδήμαρχος Ηρακλείου και ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, εκδότης του Άρδην. Συντονίζει ο Γιώργος Σαχίνης, δημοσιογράφος.

Στη Μεγάλη αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Κορωναίου 9, Ηράκλειο.

Eπί πέντε χρόνια, με αποκορύφωμα τους τελευταίους έξι μήνες, οι Έλληνες δοκίμασαν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς και όλες τις πιθανές διεξόδους για να αντιμετωπίσουν τη σαρωτική κρίση που ξέσπασε το 2010 και συνεχίζεται σε μια επικίνδυνη και καθοδική σπείρα. Στο βιβλίο αυτό περιγράφουμε τις περιπέτειες, τις ευθύνες και τις «στροφές» αυτής της μεγάλης διαδρομής. Και όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης πέρα από τις ευθύνες του πολιτικού κόσμου, και κατ’ εξοχήν, στην τελευταία περίοδο, της αριστεράς και της ηγεσίας της, με την τυχοδιωκτική και αδιέξοδη επιτάχυνση και επιδείνωση της οικονομικής και γεωπολιτικής κρίσης που προκάλεσε, επισημαίνουμε και επιμένουμε στις ίδιες τις ευθύνες του λαϊκού σώματος..
Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως παρ’ όλα ταύτα, έστω και φθαρμένος από τη μεταπολιτευτική παρακμή, ο ελληνικός λαός έχει επιδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης πως διαθέτει ένα ισχυρό αντιστασιακό γονίδιο. Και εάν αυτό διοχετευτεί σε μια θετική και δημιουργική κατεύθυνση θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για μια θετική και όχι καταστροφική διέξοδο.

Η μνημονιακή «εξημέρωση» του κυρίου Τσίπρα, από τη φίλη του Άνγκελα, πρέπει να αποτελέσει το ορόσημο για την υπέρβαση της εξαντληθείσας διαμάχης αντιμνημονιακών-μνημονιακών, και τη μετάβαση σε μια νέα δημιουργική αντιπαράθεση, ανάμεσα στο πρόταγμα ενδογενούς εκσυγχρονισμού της χώρας και τους εκπροσώπους του παρασιτικού εκσυγχρονισμού.….

Και επειδή δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που θα αναλάβουν να εκφράσουν αυτό το νέο κοινωνικό και πολιτικό πρόταγμα, θα πρέπει να συμπαραταχθούν κυρίως δυνάμεις της «κοινωνίας των πολιτών», σύλλογοι, σωματεία, δήμοι και δημοτικές κινήσεις, ενώσεις πολυτέκνων και συνεταιρισμοί, κινήσεις παραγωγικής ανασυγκρότησης, οικολογικές κινήσεις και σύλλογοι διατήρησης της λαϊκής κληρονομιάς, ομάδες και κινήσεις αλληλεγγύης και οικονομικής αλληλοβοήθειας, που αναδύθηκαν την προηγούμενη περίοδο, κινήσεις του απόδημου ελληνισμού, όλοι αυτοί σε ένα ευρύ μέτωπο της κοινωνίας και του ελληνισμού, για τη σωτηρία του τόπου.

Από την κοινωνική βάση και πάλι, όπως πριν πέντε χρόνια με τους Αγανακτισμένους, όχι όμως φύρδην-μίγδην, αλλά από χώρους συγκροτημένους στη λογική της οικοδόμησης και των θετικών προτάσεων και όχι απλώς της άρνησης και της καταγγελίας, που εν πολλοίς αποτέλεσαν το εφαλτήριο για πολιτικούς τυχοδιώκτες.

Να αφήσουμε πίσω μας οριστικά τον πόλεμο που τελείωσε, αφού βέβαια έχουμε συναγάγει τα απαραίτητα συμπεράσματα –για τα οποία, παρεμπιπτόντως, έχουμε καταβάλει τα πιο ακριβά «δίδακτρα»– και να περάσουμε σε μια νέα «τιτανομαχία» για τη σωτηρία του λαού και της χώρας μας.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis