Κρήτη

Η Μαρία Κοζυράκη επικεφαλής της ομάδας για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων

μαρία κοζυράκη

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, συγκροτήθηκε η Ομάδα Διοίκησης Έργου για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων και Συντονίστρια ορίσθηκε η Μαρία Κοζυράκη.

Η ΟΔΕ αναλαμβάνει να υλοποιήσει δράσεις και πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, εθνικούς και ευρωπαϊκούς Οργανισμού,ς προκειμένου να υλοποιηθούν στο ακέραιο και με τον αποτελεσματικότερο τρόπο οι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων. Η θητεία των μελών της ΟΔΕ είναι 3ετής και δύναται να παραταθεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την απόφαση «Αντικείμενο της ΟΔΕ αποτελεί η παρακολούθηση της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η ΟΔΕ αναλαμβάνει επιμέρους δράσεις και πρωτοβουλίες όπως είναι, η εκπόνηση της στρατηγικής του έργου των αναδασώσεων, η διασύνδεση και συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία καθώς και εθνικούς και ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, η διασφάλιση της τεχνικής υποστήριξης καθώς και της επικοινωνιακής διαχείρισης του έργου, η σύνταξη αναλυτικού χρονοδιαγράμματος των εργασιών, η εκπόνηση ετήσιων σχεδίων δράσης, η σύνταξη ετήσιου απολογισμού των εργασιών, η συνεργασία με τη Διοίκηση και αρμόδια στελέχη σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο και γενικότερα, ενέργειες για την επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης 2030.

Η ΟΔΕ δύναται να εισηγείται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποτελεσματική υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Δέχομαι προτάσεις για να ηγηθώ ψηφοδελτίου στο Δήμο Ηρακλείου

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Βροχή ...χρυσάφι για τις καλλιέργειες σε όλο το νησί - Προσοχή στο οδικό δίκτυο (Βίντεο)

βροχη

Μετά από ένα ιδιαίτερο άνομβρο Νοέμβριο, σημαντικές βροχές έπεσαν στην Κρήτη το Σάββατο (4/12).

Ειδικά τις τελευταίες ώρες η βροχόπτωση είναι έντονη σε πολλά σημεία του νησιού, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στο νησί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (ώρα 18:00) δίνονται στον πίνακα που ακολουθεί:

Τα ύψη βροχής που κατέγραψαν σήμετα οι σταθμοί του meteo.
Τα ύψη βροχής που κατέγραψαν σήμετα οι σταθμοί του meteo.

Δείτε τον καιρό για αύριο Κυριακή:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 224 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο (Φωτογραφίες)

Κίνημα Αλλαγής: Στις κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου

ESPA BANNER