Κρήτη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου κατά της παραχώρησης παραλιών σε τρίτους

παραλία Ψαρομούρα

Την Πέμπτη 13-05-21, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, κλήθηκε να αποφασίσει για την παραχώρηση χρήσης παραλίας και αιγιαλού στην εταιρεία του Δήμου ΜΑΕΔΗΜ.

Με αφορμή αυτό το θέμα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαλεβιζίου  εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

"Θα θέλαμε άλλη μια φορά να επισημάνουμε ότι αυτή η πρακτική, η παραχώρηση δηλαδή παραλιών και αιγιαλού σε τρίτους, ιδιώτες και εταιρίες, θα οδηγήσει σταδιακά στην ιδιωτικοποίηση τους, όπως επιχειρείται και με τον λιμένα Ηράκλειου και Λινοπεραμάτων που προωθεί αυτό το διάστημα η κυβέρνηση. Εκεί αποσκοπεί και η δημιουργία των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, με τα οποία συμφωνεί και η δική μας Δημοτική Αρχή.

Στο συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε με πιο αναλυτική τοποθέτηση.

Όλες οι παραλίες που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαλεβιζίου πρέπει να αξιοποιηθούν από τον ίδιο τον Δήμο, αποκλειστικά με σκοπό την αναψυχή, τις δραστηριότητες και την ξεκούραση των δημοτών.

Είναι επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα τώρα, αν λάβουμε υπόψη μας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο λαός μας εξαιτίας της νέας καπιταλιστικής κρίσης και την εξάπλωση της πανδημίας, ο Δήμος μας να φροντίσει για δημόσιες παραλίες, δωρεάν, οργανωμένες, καθαρές και ελεύθερες από αποκλεισμούς των ξενοδοχείων και κάθε είδους ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στις αρμοδιότητες του Δήμου πρέπει να είναι και η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών και η λήψη όλων εκείνων των μέτρων που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των λουόμενων. Επιπλέον, ο Δήμος οφείλει να παρέχει ναυαγοσωστική κάλυψη όχι μόνο στις παραλίες που εκείνος θεωρεί πολυσύχναστες, αλλά όπου συγκεντρώνονται λουόμενοι. Ακόμα, να παρέχεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν παραλίες τις οποίες επισκέπτονται λουόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τέλος, έχει υποχρέωση για την εξασφάλιση αξιοπρεπών μισθών, όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, την λήψη μέτρων και την παροχή των απαραίτητων μέσων για την ασφάλεια των ναυαγοσωστών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Κρεμάστηκε στο υπόγειο του σπιτιού του - Τον βρήκε η μητέρα του

Πένθος στον ΟΦΗ: ''Εφυγε'' από τη ζωή ο Μίλτος Ανδρεανίδης

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)