Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης για τη ναυαγοσωστική κάλυψη

ναυαγοσώστες

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Ναυαγοσωστών Ν. Ηρακλείου καταδικάζει την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, να σταματήσει την χρηματοδότηση προς τους Δήμους, που αφορά την ναυαγοσωστική κάλυψη των Δημοτικών Παραλιών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Στην χώρα που έχει την Μαύρη Πρωτιά σε πνιγμούς στην Ε.Ε, στην χώρα που χάνονται πάνω από 400 άνθρωποι εκ των οποίων 10 παιδιά.

Η Κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει φρένο στην σπουδαία προσφορά των Ναυαγοσωστών, που να σημειωθεί ότι όπου υπήρχε κάλυψη δεν υπήρξε ούτε ένας πνιγμός ,ενώ παράλληλα σχεδόν διπλασιάζετε το κόστος της ναυαγοσωστικής κάλυψης παρέχοντας στις ιδιωτικές εταιρίες εξοπλισμό (σκάφη,jet,ski κ.τ.λ)

Σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΚΕΔΕ Κρήτης κ.Κουράκη Ιωάννη συμφώνησε στην από «κοινού» αντιμετώπιση του παραπάνω προβλήματος, ξεκινώντας με επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Το Σωματείο Ναυαγοσωστών Ν. Ηρακλείου ζητάει επιπλέον την διεκπεραίωση σεμιναρίων ,πάνω στις νέες τεχνολογίες και του οικοτεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούν καθώς και για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Το Ε.Κ.Η και το Σωματείο Ναυαγοσωστών απαιτεί από την Κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την παραπάνω απόφαση , γιατί η απόφαση αυτή απαξιώνει τόσο την ανθρώπινη ζωή των λουομένων όσο και των εργαζομένων επαγγελματιών Ναυαγοσωστών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη: Αγωνία για τις επιδοτήσεις - Καθυστερεί η ενεργοποίηση

Πελώνη: Υπάρχει επάρκεια στα self tests – Βοηθούν στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών

Οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ δεν ήρθαν από το εξωτερικό λέει απόστρατος ταξίαρχος

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κουνούπια “πολιορκούν” γειτονιές και σπίτια

κουνούπια

“Πολιορκημένοι” από κουνούπια αισθάνονται αρκετοί κάτοικοι του Ηρακλείου, κυρίως στις δυτικές συνοικίες, οι οποίοι και διαμαρτύρονται έντονα καθώς φέτος το καλοκαίρι η κατάσταση έχει οξυνθεί όπως λένε, με την παρουσία των εντόμων να είναι ιδιαίτερα προβληματική.

 “Και πέρυσι η κατάσταση ήταν ζόρικη, αλλά φέτος το κακό έχει παραγίνει” μεταφέρουν πολίτες στο ekriti.gr.

Εντομοαπωθητικά, φιδάκια και ταμπλέτες επιστρατεύονται κυρίως τη νύχτα προκειμένου να “παραλύσουν” την κυκλοφορία των εντόμων και να “διασφαλίσουν” τον ύπνο των κατοίκων, αλλά και να προστατεύσουν το ευαίσθητο δέρμα, κυρίως των μικρών παιδιών.

Οι πληθυσμοί των κουνουπιών φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί σε Θέρισσο, Μασταμπά και Τρεις Βαγιές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Το ekriti απευθύνθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά αλλά και στον προιστάμενο του Τμήματος Δημόσιας Υγείας Αντώνη Παπαδάκη, καθώς η Περιφέρεια έχει στην ευθύνη της το πρόγραμμα ψεκασμού μέσω τριετούς σύμβασης με εργολαβικό γραφείο που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, το οποίο και ανέλαβε την εργολαβία μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι η Διεύθυνση έχει γίνει φέτος δέκτης σχετικών παραπόνων και ότι το θέμα θα εξεταστεί σε συνεννόηση με τον εργολάβο για να διαπιστωθεί εάν έχει τοπικό χαρακτήρα ή όχι.

Τηλέφωνα για τα συνεργεία ψεκασμού

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310-678910 και στο 8001124424 προκειμένου να αναφέρουν την περιοχή τους και συνεργείο να “επιμείνει” τοπικά σε ψεκασμό.

Όπως επισημαίνεται από την Περιφέρεια, για τους αυξημένους πληθυσμούς “ενοχοποιούνται” λιμνάζοντα ύδατα πχ εγκαταλελειμμένες πισίνες, γούρνες, δεξαμένες ή βαρέλια με νερό. 

Στο ερώτημα, όμως, ποια είναι η εικόνα για τις μεγαλύτερες εστίες στάσιμων νερών, όπως  τα ρέματα και οι ποταμοί, αν δηλαδή έχουν καθαριστεί επαρκώς, η απάντηση ήταν ότι ο εργολάβος δίνει μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι και ειδικότερα στον Γιόφυρο, στον οποίο σχετικές εργασίες έγιναν και πριν από λίγες ημέρες.

Μαρία Ζαννιά

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Στα ύψη η θερμοκρασία - Με τους 38 βαθμούς Κελσίου "φλέρταρε" ο υδράργυρος στη Μεσαρά

Χρυσοπηγή: Η συνοικία του Ηρακλείου με τις σπηλιές που θυμίζουν ...φαβέλες (Φωτογραφίες)

Τι αλλάζει από την 1η Ιουλίου με τον ΦΠΑ του ηλεκτρονικού εμπορίου