Κρήτη

Γερμανοί επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι γνωρίζουν από κοντά τα κρητικά προϊόντα (φωτο)

γερμανοί δημοσιογράφοι

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «THE EUROPEAN FOOD MASTERS – TASTE THE AUTHENTIC», φιλοξένησε Γερμανούς επιχειρηματίες και δημοσιογράφους στην Κρήτη. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας των κρητικών προϊόντων, με έμφαση στα εμβληματικά τρόφιμα που έχουν χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. ή Βιολογικά.
 

Δέκα εκπρόσωποι μεγάλων εισαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Γερμανία φιλοξενήθηκαν στο νησί μας, επισκέφτηκαν παραγωγικές επιχειρήσεις - μέλη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και γνώρισαν τα προϊόντα του τόπου μας. Παράλληλα πραγματοποίησαν εμπορικές συναντήσεις με απώτερο σκοπό να προκύψουν νέες συνεργασίες στο προσεχές μέλλον, οι οποίες θα ενδυναμώσουν τις εξαγωγές των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά.
 

Παράλληλα φιλοξενήθηκαν και εννέα έγκριτοι και καταξιωμένοι  Γερμανοί δημοσιογράφοι. Μέσα από οργανωμένες επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε παραγωγικές μονάδες του νησιού, καθώς και σε πιστοποιημένους χώρους μαζικής εστίασης με το σήμα «κρητική κουζίνα», είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να καταγράψουν την ποιότητα των Κρητικών αγροτικών προϊόντων, τον τρόπο καλλιέργειας, παρασκευής και τυποποίησης τους, καθώς και  τις μοναδικές γεύσεις της Κρητικής κουζίνας.
Οι Γερμανοί επιχειρηματίες – εισαγωγείς και δημοσιογράφοι κατά την παραμονή τους ξεναγήθηκαν σε επιχειρήσεις – μέλη της Αγροδιατροφικής και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσο Κουρουπάκη. Τους δημοσιογράφους ξενάγησε σε επιχειρήσεις του νομού Λασιθίου, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής & Εμπορίας Πρώιμων Κηπευτικών Ιεράπετρας «Το Νησί», Λουΐζος Κόλλιας .
 

Η Αποστολή οργανώθηκε σε συνεργασία, με το Γενικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου, καθώς και η Γραμματέας ΟΕΥ Α΄ , Φρίντα Γεωργίου, συνόδευσαν τους εισαγωγείς και δημοσιογράφους στο ταξίδι τους στην Κρήτη.
Ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Τάσος Κουρουπάκης δήλωσε: «Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά η φιλοξενία των επιχειρηματιών και δημοσιογράφων από τη Γερμανία, μια δράση που κάνουμε, υλοποιώντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί για την Αγροδιατροφική. Οι φιλοξενούμενοι μας εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την όλη διοργάνωση, πράγμα που μας χαροποίησε ιδιαίτερα και παράλληλα μας δίνει δύναμη, να συνεχίσουμε περισσότερο δυναμικά στο μέλλον. Εξίσου καλά ήταν τα ακούσματα και από τους επιχειρηματίες του νησιού για την όλη προσπάθεια. Θα συνεχίσουμε λοιπόν να κάνουμε τέτοιες δράσεις και ακόμη περισσότερες, για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας και τα κρητικά προϊόντα, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Γενική Πρόξενο του Ντύσσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου και την Εμπορική Ακόλουθο, Φρίντα Γεωργίου για τη σημαντική βοήθεια και την υποστήριξη τους καθώς και το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης για την υποστήριξή του στον οργάνωση των Β2Β συναντήσεων.»
 

Στις Β2Β συναντήσεις βρέθηκε και συνομίλησε με τους εισαγωγείς και τους κρητικούς επιχειρηματίες, που συμμετείχαν σε αυτές, το μέλος του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και Περιφερειακός Σύμβουλος, Σταύρος Τζεδάκης ο οποίος δήλωσε: «Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, αποτελεί πρότυπο για όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, κάνοντας δράσεις με στόχο την εξωστρέφεια, την προώθηση των κρητικών προϊόντων και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κρητικής διατροφής.
Με τη συγκεκριμένη δράση, η οποία εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιούμε, δίνεται η δυνατότητα στους Κρητικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες να κάνουν συναντήσεις με τους αγοραστές που φιλοξενούμε, με στόχο να γνωρίσουν τα προϊόντα τους, προκειμένου να επιτευχθούν νέες συνεργασίες και εμπορικές συμφωνίες.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Γενικό Προξενείο για τη συνεργασία και τη στήριξή του.
Εμείς στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Αγροδιατροφική Σύμπραξη θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά, να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και τα προϊόντα του, καθώς μαζί με τον τουρισμό, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας.»

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER