Κρήτη

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων, Γιώργης Κλάδος

klados.jpg

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων, Γιώργης  Κλάδος, σημαντική  προσωπικότητα της Αυτοδιοίκησης, οραματιστής δήμαρχος και πρωτεργάτης της τοπικής ανάπτυξης στη περιοχή Ανωγείων και ευρύτερα στον Μυλοπόταμο με την ίδρυση του ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ και εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης της ΤΕΔ Κρήτης και ο πρώτος Πρόεδρος του Συνδέσμου από το 1979 μέχρι το 1994. .
Ο Γιώργης Κλάδος εξελέγη και υπηρέτησε δήμαρχος Ανωγείων για 5 θητείες , από το 1965 ως το 1990, με εξαίρεση τα χρόνια της δικτατορίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξε αντιστασιακή δράση.
Γεννήθηκε στα Ανώγεια, το 1923. Γιός του Γιάννη Κλάδου, «Τριατατικού» υπαλλήλου 16χρονου εθελοντή των Βαλκανικών πολέμων και αργότερα αγωνιστή της Μάχης της Κρήτης και της Ειρήνης Σκουλά, της γνωστής ιστορικής οικογένειας των Ανωγείων.
Ο Γιώργης Κλάδος πρωτοστάτησε σε εθνικούς, κοινωνικούς αγώνες στη διεκδίκηση για αποκέντρωση και πρόοδο της αυτοδιοίκησης, ανοίγοντας νέους δρόμους με τις ιδέες και τις πρωτοπόρες δράσεις του.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο Παρασκευή 22/12 στη 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο και η ταφή θα γίνει στα Σείσαρχα του Δήμου Ανωγείων.
Τ' Ανώγεια δέχονται δεύτερο πλήγμα, μεσα σε ένα 24ωρο, μετά την απώλεια της Ντιάνας Μανουρά.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σας ήρθε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας; Δεν είναι αστυνομικός αλλά ...ιός!

αστυνομία

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κάποιοι ασυνείδητοι, για να προκαλέσουν προβλήματα και να διασπείρουν την ανησυχία.

Κι αυτό γιατί πολλοί Ηρακλειώτες τις τελευταίες ώρες, έχουν λάβει στα κινητά τους τηλέφωνα ένα περίεργο μήνυμα. Σύμφωνα με το περιεχόμενό του, ο χρήστης του τηλεφώνου "προειδοποιείται" να "διαλύσει παράνομη συνεύρεση άνω των τριών ατόμων αλλιώς η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις", ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται η Ελληνική Αστυνομία.

Πολίτες που απευθύνθηκαν άμεσα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ, ενημερώθηκαν πως όχι μόνο δεν αποστέλλονται μηνύματα από την υπηρεσία, αλλά και πως το συγκεκριμένο sms είναι ...ιός! Προσοχή λοιπόν...

Δείτε το μήνυμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Κρήτη - κορωνοϊός: 64 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Οργή πολιτών για τα rapid test που καλούνται να πληρώσουν!

Κορωνοϊός - Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία: Δίνουν εκτάκτως εξιτήρια για να αδειάσουν κλίνες