Κρήτη

Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος: Ζητά αντιπλημμυρική θωράκιση του εργοταξίου στο Καστέλι

εργοτάξιο αεροδρομίου Καστελίου

Το θέμα της μελέτης και κατασκευής των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων στην ευρύτερη περιοχή εντός της οποίας κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου επαναφέρει, με νέα επιστολή του προς τον υπουργό Υποδομών κ. Κ. Καραμανλή, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Στην επιστολή του, ο Δήμαρχος ζητάει από πλευράς του αρμόδιου υπουργείου όπως μεριμνήσει για «την ταχεία δρομολόγηση επίλυσης των σοβαρότατων πλημμυρικών προβλημάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής σε συνέχεια και αντιστοιχία των έργων του αεροδρομίου», επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως κατά τον περασμένο χειμώνα, ο Δήμος επλήγη σοβαρά από τα πλημμυρικά φαινόμενα, με συνέπεια να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 11749/10-11-2020 απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Κατασκευή κάτω διάβασης στο δημοτικό δρόμο «Αρκαλοχώρι – Αυλή»

Παράλληλα, με άλλη επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, ο κ. Φραγκάκης ζητάει την κατασκευή «κάτω διάβασης» στο δημοτικό δρόμο «Αρκαλοχώρι – Αυλή» - και πιο συγκεκριμένα στη θέση ΧΘ+050 - στο πλαίσιο του έργου του νέου αεροδρομίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ασφαλής και λειτουργική πρόσβαση των κατοίκων των ως άνω περιοχών στις αγροτικές περιουσίες αυτών, καθότι η υφιστάμενη μελέτη του έργου δεν έχει συμπεριλάβει το εν λόγω τεχνικό έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Πόλεμος" δηλώσεων στο Ράδιο Κρήτη για τα εργασιακά

Αγγελίδης: Θα υποβληθεί σε νέο χειρουργείο

 

 

Κρήτη

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις σε Ιστορία, Οικονομία και Φυσική

πανελληνιες ηρακλειο

Αυλαία σήμερα για τις Πανελλήνιες 2021 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι οποίοι διαγωνίσθηκαν σε Φυσική, Ιστορία και Οικονομία

Ο Φροντιστηριακός Όμιλος ΕΝΑ δίνει τις απαντήσεις στα θέματα της Ιστορίας, τα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι.

Οι απαντήσεις στη Φυσική 

 

Ο Φροντιστηριακός Όμιλος ΕΝΑ δίνει τις απαντήσεις στα θέματα και της Οικονομίας.

Οικονομια 1
Οικονομια 1

 

Οικονομια 2
Οικονομια 2

 

Οικονομια 3
Οικονομια 3
Οικονομια 4
Οικονομια 4
Οικονομια 5
Οικονομια 5
Οικονομια 6
Οικονομια 6
Οικονομια 7
Οικονομια 7
Οικονομια 8
Οικονομια 8

 

 

ειδησεις σημερα 

Σε λίγες ημέρες "πετάμε" τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

Ηράκλειο: Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών

Κρητικός ο «άρχοντας του καφέ» στην Κολομβία! Η απίθανη διαδρομή του (βίντεο)