Skip to main content
ΚΡΗΤΗ
Διαβεβαιώσεις Πλεύρη για τις δομές μεταναστών στην Κρήτη
μεταναστες
 clock 15:25 | 16/05/2026
writer icon Επιμέλεια: Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Ως βασική προτεραιότητα έθεσε σήμερα τη διαχείριση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στη νότια πλευρά του νησιού χαρακτηρίζεται «υβριδική» και απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία μεγάλων ή μόνιμων δομών φιλοξενίας στην Κρήτη, αλλά μόνο προσωρινών κέντρων κράτησης και προαναχωρησιακών χώρων για ταυτοποίηση και επιστροφές.

Τόνισε επίσης την ανάγκη αυστηρής αποτρεπτικής πολιτικής, με το δόγμα «ή επιστροφή ή κράτηση», για τον περιορισμό των παράτυπων ροών και των κυκλωμάτων διακίνησης.

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις καταγράφονται από κατοίκους και επιχειρηματίες στην περιοχή των Μαλάδων, παρά τις διαβεβαιώσεις για συνεννόηση και διαβούλευση γύρω από τη δημιουργία προσωρινής δομής. Τοπικοί φορείς εκφράζουν ανησυχία ότι, ανεξάρτητα από τη διάρκεια παραμονής, μια τέτοια εγκατάσταση θα έχει διαρκή λειτουργία και επιβάρυνση για την περιοχή.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες (εικόνες)

Κρήτη: Ο θάνατος τον βρήκε ενώ έκανε εργασίες στο χωράφι...

Κρήτη: Θα πούμε το ψάρι... ψαράκι - Έδεσαν τα καΐκια λόγω των τιμών του πετρελαίου

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis