Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Δ. Μαλεβιζίου: Περισσότερα από χίλια αιτήματα στη "Γραμμή Δημότη 15330"

Image
δημότης Μαλεβυζίου
 clock 22:40 | 24/05/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

«Η Γραμμή Δημότη για εμάς είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών μας.» Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τα 1000 και πλέον αιτήματα πολιτών στη «Γραμμή Δημότη 15330» και την εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου».

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Μαλεβιζίου έχει βασικό στόχο την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η «Γραμμή Δημότη 15330» αλλά και η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Δημότης Μαλεβιζίου», δέχεται κλήσεις και αναφορές για διάφορα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους δημότες όπως: καθαριότητα, εργασίες πρασίνου, επιδιόρθωση οδοποιίας, επίλυση προβλημάτων ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, άρδευσης, αναφορές αδέσποτων κλπ.

Επίσης η «Γραμμή Δημότη 15330» δέχεται και κλήσεις από ανήμπορούς, άπορους ή ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να μετακινηθούν ώστε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου να αναλάβει την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα αιτήματα που εισέρχονται στο Δήμο Μαλεβιζίου μέσω της «Γραμμής Δημότη 15330» αλλά και μέσω της εφαρμογής «Δημότης Μαλεβιζίου», αποκτούν μοναδικό ψηφιακό αριθμό αιτήματος, που επιτρέπει την παρακολούθηση της πορείας του κάθε αιτήματος και την ενημέρωση του δημότη για την εξέλιξη μέχρι την ολοκλήρωση του. Ο Δήμος Μαλεβιζίου κάνει έτσι πράξη την αμφίδρομη επικοινωνία με το δημότη, αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή του στο έργο του Δήμου.

Από τα 1008 αιτήματα που έχει δεχτεί η Γραμμή Δημότη έχουν επιλυθεί τα 799, άλλα 94 είναι σε διαδικασία διεκπεραίωσης ενώ έχει γίνει και αυτόματη ανάθεση μέσω του συστήματος σε 67 ακόμα. Τέλος σε 48 αιτήματα εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες του δημοσίου εκτός του δήμου Μαλεβιζίου.

Η πλειοψηφία των αιτημάτων των πολιτών στη «Γραμμή Δημότη 15330» και στην εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» αφορούν προβλήματα οδοποιίας, ύδρευσης, αδέσποτα ζώα πράσινο κλπ.

Το τμήμα πληροφορικής του δήμου αναβαθμίζει συνεχώς την εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» και δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι πριν από δύο μήνες ο δήμος Μαλεβιζίου κατέκτησε το ασημένιο βραβείο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στα Best City Awards για τη «Γραμμή Δημότη 15330» και την εφαρμογή “Δημότης Μαλεβιζίου”.

«Πριν από έναν χρόνο περίπου ξεκινήσαμε την προσπάθεια του ψηφιακού μετασχηματισμού του δήμου ώστε οι νέες τεχνολογίες να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Για μας η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια αυτή είναι πολύτιμη. Όχι μόνο γιατί επιδιώκουμε να δίνουμε άμεσα λύσεις στα αιτήματα τους αλλά και γιατί μέσα από τον δικό τους έλεγχο γινόμαστε καλύτεροι.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή τα 1000 αιτήματα που έχει δεχτεί η Γραμμή Δημότη και η εφαρμογή Δημότης Μαλεβιζίου.

Η εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» είναι διαθέσιμη δωρεάν για «κατέβασμα» (download) και εγκατάσταση σε φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets κλπ) με λογισμικό ANDROID και iOS. Λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Όσοι δημότες δεν έχουν ακόμα εγκαταστήσει την εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο μπορούν να τα κάνουν ανά πάσα στιγμή.

Πληροφορίες εδώ: https://malevizi.gov.gr/dimotis/

Κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή και στο App Store εδώ: https://apps.apple.com/app/id1503025503

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το πρώτο ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο... για κόντρες στον αέρα! (Βίντεο)

O αντίχειράς μας «τρέχει» δύο μαραθώνιους σκρολάροντας στο κινητό τηλέφωνο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis