Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Τηλεδιάσκεψη για την αποκατάσταση των καταστροφών από την κακοκαιρία

ρέθυμνο κακοκαιρία

Άμεσης αποκατάστασης χρήζουν οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στις υποδομές από την πρόσφατη κακοκαιρία στο Ρέθυμνο, όπως διαπιστώθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης με τον υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη

Ο κ. Κεφαλογιάννης, επανέλαβε την δέσμευση του για ταχεία ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, τονίζοντας πως η σφοδρότητα του φαινόμενου μας ωθεί στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και μακροπροθέσμου πλαισίου με κατεύθυνση τη βέλτιστη θωράκιση του νησιού και του Ρεθύμνου απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Πολιτεία βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή σε στενή συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προχωρώντας άμεσα στην αποτίμηση των ζημιών προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες των απαιτούμενων αποζημιώσεων και χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση των καταστροφών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, επανέλαβε την δέσμευση του για ταχεία ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, τονίζοντας πως η σφοδρότητα του φαινόμενου μας ωθεί στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και μακροπροθέσμου πλαισίου με κατεύθυνση τη βέλτιστη θωράκιση του νησιού και του Ρεθύμνου απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Από τη μεριά του, ο κ Μαρινάκης ανέφερε πως η κατάσταση σε όλο τον δήμο είναι πολύ δύσκολη, ωστόσο οι υπηρεσίες του Δήμου σε στενή συνεργασία με τα κλιμάκια του Υπουργείου έκαναν μια πλήρη και τεκμηριωμένη καταγραφή, συμπεριλαμβάνοντας και τις επιπτώσεις της προηγούμενης κακοκαιρίας που έπληξε τον δήμο. Όπως ο ίδιος ανέφερε, ο Δήμος Ρεθύμνου κατέθεσε το σχετικό τεχνικό δελτίο, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά, ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για ένα ολιστικό σχέδιο διαχείρισης για τα ρέματα και τα ποτάμια μας.

Παράλληλα με τα παραπάνω, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφερόμενος στις μέχρι σήμερα ενέργειες, υπενθύμισε ότι η αντίδραση της κυβέρνησης υπήρξε άμεση καθώς κηρύχθηκε η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονα κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θ. Λιβάνιο βρέθηκε την αμέσως επόμενη μέρα στην Κρήτη. Απόρροια αυτής της επίσκεψης, υπήρξε μεταξύ άλλων και η χρηματοδότηση του Δήμου Ρεθύμνου με το ποσό των 600.000 € με σκοπό την αποκατάσταση των πρώτων ζημιών.

Από τότε μέχρι σήμερα κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποίησαν αυτοψίες σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου, ρέματα ποτάμια και κτίρια προκειμένου να εκτιμήσουν το ύψος των ζημιών και να συνταχθούν απαραίτητα τεχνικά δελτία. Παράλληλα, με εγκυκλίους που εκδόθηκαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διευκολύνθηκε η αντικατάσταση των εντύπων αδειών οδήγησης που καταστράφηκαν από τις πλημμύρες, η απόσυρση των οχημάτων που υπέστησαν ζημιές, καθώς απαλλαγή των ιδιοκτητών τους από την πληρωμή τέλους διαγραφής και λοιπές διαδικασίες.

Τέλος, στη μακρά συζήτηση μεταξύ των δύο αντρών, τέθηκαν σειρά ζητημάτων που αφορούν συνολικά το Ρέθυμνο, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας, οι επιπτώσεις του lockdown στην τοπική οικονομία, ο επικείμενος εμβολιασμός, καθώς και η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και η εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού