Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Όταν τα ορμητικά νερά καταστρέφουν το δίκτυο ύδρευσης! (φωτο)

δίκτυα

Ζημιές ανυπολόγιστης αξίας, άφησε το πέρασμα της η ξαφνική «τοπικού»  χαρακτήρα νεροποντή της προηγούμενης Πέμπτης, και στον οικισμό Αλμυρίδα στις Σίσσες Μυλοποτάμου. Ο μεγάλος όγκος νερού που κατέβηκε από τα βουνά, παρέσυρε στο πέρασμα του το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής!
 

δίκτυα

δίκτυα , by mpeka

Τα ορμητικά ποτάμια που σχηματίστηκαν παρέσυραν τα δίκτυα σε μήκος 200 μέτρων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν νερό μέχρι και σήμερα.
 

δίκτυα

δίκτυα , by mpeka

«Είμαι 19 χρόνια δήμαρχος και πρώτη φορά συναντώ τέτοιο φυσικό φαινόμενο» αναφέρει στο ekriti.gr ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος.
 

δίκτυα

δίκτυα , by mpeka

«To νερό της βροχής είχε και μεγάλο όγκο και μεγάλη ένταση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει κατολισθήσεις, πλημμύρες και να εξαφανίσει μέχρι και ολόκληρους δρόμους από τον χάρτη.  Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με ένα σκύλο και μια ελιά, που τα ορμητικά νερά της βροχής ... εξαφάνισαν μπροστά στα έντρομα μάτια  κατοίκων στις Σίσσες. Πρόκειται για απίστευτο γεγονός", επισημαίνει ο δήμαρχος.
 

δίκτυα

δίκτυα , by mpeka

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα τεχνικά κλιμάκια, προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός και το ύψος των ζημιών, της τελευταίας καταστροφικής νεροποντής.

Ρεπορτάζ Μάρα Μπέκα
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό