Κρήτη

Λασίθι

Τι ζήτησε ο δήμαρχος Ιεράπετρας από τον υπουργό τουρισμού

Θεοδόσιος Καλαντζάκης, Χάρης Θεοχάρης

Στο επιμελητήριο Λασιθίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης όπου συμμετείχε στη συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη μαζί με φορείς και εκπροσώπους από το χώρο του τουριστικού κλάδου.

Ο κ. Καλαντζάκης απευθυνόμενος στον Υπουργό του εξέθεσε όλες τις πάγιες ανάγκες του Δήμου Ιεράπετρας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και τα προβλήματα που επέφερε στον τουριστικό κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, ζητώντας άμεσες λύσεις.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος παρότρυνε τον Υπουργό να επισκεφθεί σύντομα και την Ιεράπετρα καθώς ο τουρισμός στην περιοχή είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος.

Ο κ. Καλαντζάκης επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Ιεράπετρας έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του τουρισμού ενώ παράλληλα με ιδιωτική πρωτοβουλία κατασκευάζονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες καθιστώντας τον τουρισμό ένα νευραλγικό τομέα οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. 

Όπως τόνισε: «H Ιεράπετρα αποτελεί τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Η πανδημία επέφερε ένα καίριο πλήγμα το οποίο όμως με τις δέουσες κρατικές αποφάσεις πρέπει να είναι πλήρως αναστρέψιμο ώστε να καταστεί εφικτή δυναμική επανεκκίνηση του ξενοδοχειακού κλάδου.

Επιπλέον, ζητάμε από την Κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει μεγάλα έργα υποδομών προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.»

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας παρέδωσε στον Υπουργό υπόμνημα με τις τρέχουσες αλλά και τις χρόνιες ανάγκες του τουριστικού κλάδου στον Δήμο Ιεράπετρας εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην οικονομική στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των εργαζόμενων του τουρισμού, στη βελτίωση του οδικού δικτύου, στην ενίσχυση των κινήτρων για εσωτερικό τουρισμό, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους μη απασχολούμενους του τουριστικού κλάδου και φυσικά στην υγειονομική θωράκιση του Δήμου.

 

Κρήτη

Κρήτη: Μπαράζ συλλήψεων για υποθέσεις ναρκωτικών

ΤΑΕ

Συνελήφθησαν, χθες (5/88.2020) το βράδυ, σε περιοχές του Νομού Ηρακλείου, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο ημεδαπούς, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης.

Σε περιοχή του Δήμου Βιάννου από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Βιάννου και Αχαρνών- Αστερουσίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ημεδαπός, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε ακόμα ένα ημεδαπό, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Η προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Χερσονήσου, Βιάννου και Φαιστού αντίστοιχα.

Στο Ρέθυμνο

Συνελήφθησαν, χθες μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου, δύο αλλοδαποί (άντρας και γυναίκα) κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους δύο αλλοδαπούς κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας και αυτοσχέδιο τσιγάρο περιέχων μείγμα κάνναβης και καπνού. Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Στα Χανιά

Συνελήφθη, σήμερα (6/8) τα ξημερώματα, σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου - Σφακίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αποκορώνου.

Στο Λασίθι

Συνελήφθησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις τέσσερα άτομα (2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν ο ημεδαπός και ο αλλοδαπός, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Επιπλέον, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης την οποία όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας προμηθεύτηκε από τον αλλοδαπό. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον αλλοδαπό και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό και μικροποσότητα κάνναβης. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας αντίστοιχα.

Τέλος, σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στους αλλοδαπούς κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.